Programma turkey now! festival 2010 compleet


TURKEY NOW! BRENGT ISTANBUL NAAR NEDERLAND

AMSTERDAM, 20100105 -- De 3de editie van Turkey Now! komt er aan. Het uitgebreide programma is compleet. Het opent op 4 februari in de Rotterdamse Doelen met een concert van de Turkse superster Kibariye. Deze popzangeres met een Roma-afkomst gaat het muzikale duel aan met de zigeunerjazz van het Rosenberg Trio. De wereldberoemde klarinettist Serkan Çaðri verkent samen met stemkunstenares Yildiz Ibrahimova de grenzen van jazz, klassiek, folk en avant-garde. Cross-over is ook het handelsmerk van het Ahirkapi Orkestra, een groots orkest dat Arabesk combineert met gypsy-swing. De zangeres Þevval Sam presenteert poëtische songs uit Istanbul en de regio rond de Zwarte Zee.

TURKEY NOW! BRENGT ISTANBUL NAAR NEDERLAND
Stichting Kulsan organiseert het Turkey Now! Festival in Amsterdam en Rotterdam van 4 februari tot 4 april 2010. Het festival presenteert een veelzijdige culturele staalkaart met evenementen op het gebied van muziek -van klassiek tot wereldmuziek, van gypsy tot jazz, pop en hiphop-, fashion, film, fotografie en toneel. In 2010 is Istanbul culturele hoofdstad van Europa. Turkey Now! Festival 2010 staat daarom in het teken van de gigantische culturele diversiteit die deze bruisende metropool in zich heeft. Voor wie niet naar Istanbul kan gaan, brengt Turkey Now Istanbul naar Nederland.

TURKEY NOW.NL MET BLOGS VAN O.A. NILGUN YERLI
De vernieuwde festivalsite www.turkeynow.nl bevat uiteraard het festivalprogramma, maar ook veel informatie over actuele cultuur en het bruisende uitgaansleven van Istanbul in de rubriek ´Now in Turkey´, met interviews en reportages. De verschijnen verrassende en inspirerende blogs van de beroemde Turks-Nederlandse schrijfster en cabaretiére Nilgun Yerli, van de Amsterdamse designer Inci Arici en Wilco van Herpen, ofwel `de blonde Turk' die in Turkije zeer bekend is van zijn televisieprogramma.

PODIA & PARTNERS
Turkey Now! 2010 speelt zich in februari en maart af in Amsterdam in het Tropentheater, Bimhuis, de Meervaart, Melkweg, Muziekgebouw aan 't IJ, Podium Mozaïek, Theater Bellevue, Sugar Factory en bij Stichting Mystiek en Theater Rast. Rotterdam zet de deuren wagenwijd open in de Doelen, World Music and Dance Centre, Kosmopolis Rotterdam, Jazz International Rotterdam, Lantaren/Venster, O.T. Theater, Theater Zuidplein, de Bijenkorf en de Willem de Kooning Academie.
Kaartverkoop via de zalen en via de website www.turkeynow.nl is gestart.





Ingezonden persbericht