BT komt met langverwacht zesde album "These Hopeful Machines"


BREDA, 20100204 -- Internationaal erkend artiest, visionair producer, filmmaker, technologie-enthousiast en Trance Energy 2010 headliner BT is terug met een nieuw album: These Hopeful Machines. Een dubbel CD die de luisteraar meeneemt in twee uur meeslepende orkestrale arrangementen, snerpende beats, gevoelige vocalen en zelfs akoestische instrumenten. These Hopeful Machines belichaamt BT's kunde in het producerambacht zodanig, dat het de luisteraar eraan doet herinneren waarom BT een producer is die voor vele andere producers een voorbeeld is, en zelfs bestuderen.

These Hopeful Machines is de opvolger van This Binary Universe uit 2006, een album dat een geheel nieuw genre neerzette van levensechte electro-akoestische muziek. Volgens het toonaangevende Keyboard Magazine: "Over 100 jaar kan This Binary Universe worden bestudeerd als het eerste grote werk van het nieuwe millennium. Zo goed is het. "These Hopeful Machines gaat nog een stap verder, waarop BT's technische en compositionele visie ten volle benut worden. Zijn onderscheidende melodieuze complexiteit en grensverleggende technieken doordrenken dit album van begin tot eind.
Naast een gerespecteerd musicus is BT eigenaar van softwarebedrijf Sonik Architects, die afgelopen herfst succesvol de bejubelde iPhone applicatie Sonifi(TM) ontwikkelde.

BT (Brian Transeau) liet op jonge leeftijd al zien dat hij buitengewoon goed was in het begrijpen en spelen van complexe klassieke muziek van avant-gardistische componisten als Stravinsky, Bartok, Debussy en Rachmaninov. Zijn grootste invloeden waren echter de dagelijkse geluiden die de meesten voor lief nemen zoals het ritme van grootmoeders klok, de micro ritmes van krekels en de ambiance van een passerende trein in de nacht. De drive om juist de niet voor de hand liggende middelen te gebruiken leidt op These Hopeful Machines tot een evolutie van de meest grensverleggende hedendaagse muziektechnologieën. Dat deze aanpak vruchtbaar is bewijst de inmiddels behaalde nummer één positie in de Nederlandse iTunes Dance Album Charts, nadat het album slechts één dag beschikbaar was. Ook in Engeland, Ierland, Zweden en Finland is het album te vinden in de iTunes top 10.

Op het album werkt BT met klinkende namen. Vocale support is er van JES (ex Motorcycle) op Every Other Way - waarop The Police drummer Steve Copeland ook te horen is in de ritmesectie - en The Light In Things, en Rob Dickinson verzorgd de vocals op Always en The Unbreakable. Het album bevat zelfs BT's eerste coverproductie: een herinterpretatie van The Ghost In You van The Psychedelic Furs.

"Mijn ultieme doel was om de top qua gevoeligheid te benaderen en de stijl en techniek tot het uiterste de drijven, zonder de integriteit van de afzonderlijke tracks te verliezen. De beleving van muziek consumeren is normaalgesproken een bewustzijn of een gevoel, bij anderen is dit weer het hebben van een empathische connectie. Ik hoop iets gecreëerd te hebben waarbij de luisteraar voelt dat ze iets hebben geconsumeerd wat een bepaalde leegte vult. Ik wil iets creëren dat blijvend is.", aldus BT.

These Hopeful Machines wordt uitgebracht door Black Hole Recordings en is vanaf 2 februari 2010 officieel verkrijgbaar. Om te luisteren naar dit baanbrekende album, check de tracks hier:
files.blackholerecordings.com/public/players/blackholecd61/blackhole61.html

These Hopeful Machines tracklist:

Disc 1
1. Suddenly
2. The Emergency
3. Every Other Way
4. The Light Of Things
5. Rose Of Jericho
6. Forget Me
Disc 2
1. A Million Stars
2. Love Can Kill You
3. Always
4. Le Nocturne De Lumiere
5. The Unbreakable
6. The Ghost In You

www.btmusic.com | www.blackholerecordings.com

Capitan Marketing





Ingezonden persbericht