Politie Groningen

Donderdag 4 februari 2010

Provincie Groningen, 04-02-2010

Groningen: getuigen ernstige mishandeling gezocht

Een 21-jarige man uit Groningen is woensdagnacht door nog onbekenden mishandeld. De openlijke geweldpleging vond plaats op de Paterswoldseweg tussen 02:15 en 02:45 uur. Het slachtoffer fietste vanaf de spoorwegovergang richting het Overwinningsplein en werd door een aantal nog onbekende jongens van de fiets getrokken. Hij werd vervolgens door de geweldplegers mishandeld en belandde in het ziekenhuis. Hij had letsel aan het hoofd (opgezwollen mond en schade aan het gebit) en moest ter observatie in het ziekenhuis blijven. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van het incident. Getuigen die iets hebben gezien of gehoord of op een andere wijze meer weten over deze daders kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of met 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.

Groningen: man van telefoon bestolen

Een 21-jarige man uit Groningen is woensdagnacht rond 03:15 uur beroofd op de Vismarkt in Groningen. De Stadjer werd aangesproken door een man op een fiets. De man vroeg of hij mocht bellen, het slachtoffer reageerde hier niet op. Gelijk daarop griste de verdachte de mobiele telefoon uit de handen van het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: automobiliste van de weg geraakt

Een 25-jarige vrouw uit Thesinge is woensdagavond met haar auto op de Onderdendamsterweg door gladheid van de weg geraakt. De auto met de twee inzittenden belandde met de zijkant van het voertuig tegen een boom. De 45-jarige bijrijdster uit Onderdendam had na het ongeval pijnklachten aan nek en hoofd. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis voor een onderzoek. De politie heeft naar aanleiding van het ongeval een registratie opgemaakt.

Stadskanaal: jongens aangehouden voor vernieling

Een 12-jarige jongen uit Stadskanaal is samen met een 10-jarige kompaan uit Musselkanaal woensdagmiddag door de politie aangehouden voor vernieling. Het tweetal had op een boot aan de Oosterkade meerdere vernielingen aangericht. Zo waren door het tweetal ruiten ingeslagen en was de boot met verf besmeurd. Ze konden op heterdaad in de kraag worden gevat. Na verhoor zijn de twee jeugdige vernielers aan hun ouders overgedragen. De twee komen waarschijnlijk voor een alternatieve straf in aanmerking.

Groningen: jongen door het ijs gezakt

Woensdagmiddag kwam er bij de hulpverleninginstanties een bericht binnen dat op de Goudlaan een jongen (gegevens onbekend gebleven) door het ijs was gezakt. Een getuige vertelde dat de jongen samen met drie anderen was. De getuige was bang dat de jongen onder het ijs terecht was gekomen. Toen de agenten bij het wak kwamen werd er geen persoon meer aangetroffen. Een duikteam van de brandweer stelde een onderzoek onder het wateroppervlak in. Een ambulance was paraat. Er werd niemand in het water aangetroffen. Later werd bekend dat de jongen door zijn vrienden gelijk na het incident uit het water was gehaald en niets mankeerde.

Hoogezand: bestuurder botst tegen geparkeerde auto

Een 32-jarige man uit Hoogezand is woensdagavond met zijn auto op de Barentszstraat tegen een geparkeerde auto gebotst. Naar eigen zeggen kwam dat volgens de man omdat de ruiten van zijn voorruit beslagen waren. Hij is met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft naar aanleiding van het ongeval een registratie gemaakt.

Delfzijl: vrouw na 112-meldingen aangehouden

Een 52-jarige vrouw uit Delfzijl is woensdagavond door de politie aangehouden in haar woning aan de Skagerrak. De vrouw had vermoedelijk haar eigen tafelkleed in brand gestoken en daarna de brandweer gebeld. Toen de agenten in de woning kwamen roken zij een stevige brandlucht. De vrouw vertelde de brand met wijn gedoofd te hebben. Eerder die avond had de vrouw ook al onterecht het alarmnummer gebeld, zij wilde toen dat er een ambulance langs kwam. De vrouw zit vast. De politie stelt een onderzoek in en zoekt daarbij de samenwerking met hulpverleningsinstanties.

Provincie Groningen: alcomobilisten aangehouden

De politie heeft woensdagavond en nacht op meerdere plaatsen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Daarbij werden onder meer de hieronder genoemde verdachten gecontroleerd.

Winschoten - Op de Molenweg in Winschoten werd woensdagnacht een 35-jarige automobilist uit Finsterwolde gecontroleerd. De man bleek ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs moet hij inleveren.

Groningen - Op de Turfsingel in Groningen werd woensdagnacht een 49-jarige automobilist uit San Diego gecontroleerd. De man bleek ruim
1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook zijn Amerikaanse rijbewijs is ingenomen. In diezelfde straat werd een 48-jarige Groninger gecontroleerd.De man bleek ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur.

Stadskanaal - Op de Semsstraat in Stadskanaal werd woensdagnacht een 40-jarige automobilist uit Nieuw Buinen gecontroleerd. De man bleek ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook zijn rijbewijs mocht hij op het politiebureau achterlaten. Overigens werden in januari in de omgeving van Stadskanaal 23 automobilisten betrapt op rijden onder invloed van alcohol. In de afgelopen twee weekenden ging het om 12 bestuurders. Een bestuurder werd toen s morgens om 9.00 uur aangehouden omdat hij een alcoholpromillage van 2,3 in zijn bloed had.