Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 februari 2010

Drie winkelboeven aangehouden

Enschede

Een 21-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 31jarige en een 40-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden woensdag 3 februari aangehouden, omdat zij diverse goederen hadden gestolen uit een winkel.

Woensdagmorgen 3 februari omstreeks 11.00 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede dat drie personen diverse goederen mee namen zonder dat deze werden betaald. Het drietal werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De 21-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 31jarige en een 40-jarige man, beiden woonachtig in Enschede zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010009931)

Fietser gewond na aanrijding
Enschede
Een 42-jarige fietser uit Enschede raakte woensdag 3 februari gewond na een aanrijding met een automobilist.

Woensdag 3 februari omstreeks 07.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Tubantiasingel in Enschede. Een 19-jarige automobilist uit Enschede reed op de Tubantiasingel, komende uit de richting van de Hengelosestraat. Vermoedelijk door de gladheid verloor de automobilist de controle over zijn voertuig waarna hij een met hem parallel fietsende, 42-jarige Enschedeër, raakte. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010009863)

Man aangehouden na bedreigen verkeersregelaar Enschede
Een 57-jarige man uit Almelo werd woensdagavond 3 februari aangehouden, omdat hij tijdens de voetbalwedstrijd FC Twente - Heracles niet de aanwijzingen van een verkeersregelaar opvolgde en hem bedreigde. De politie werd ingeschakeld en de man werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010010181)

Met ruim 1,04 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 23-jarige automobilist uit Enschede raakte donderdag 4 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdagmiddag 4 februari omstreeks 02.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Haaksbergerstraat in Enschede, een bestuurder van een auto. Een getuige reed achter de automobilist en zag zijn voorganger hevig slingerend op de Eibergsestraat rijden en schakelde de politie in. Op de Haaksbergerstraat troffen de agenten de man aan. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 23-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,04 promille uit. Omdat de man een beginnende bestuurder is werd het rijbewijs ingevorderd. (20100010201)

Man aangehouden voor bedreiging

Enschede

Woensdag 3 februari omstreeks 20.15 uur is op de Gerststraat in Enschede een 46-jarige Enschedeër aangehouden wegens bedreiging. De man is voor verder onderzoek in verzekering gegaan.

Een 40-jarige Enschedeër had aangifte tegen de man gedaan. De 46-jarige man zou op 29 januari de 40-jarige man en zijn gezin hebben bedreigd. De politie heeft de man woensdag omstreeks 20.15 uur aangehouden in zijn woning. De man wordt voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010008828)