Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van : Delek Benelux
Datum : 4 Februari 2010

Betreft : Delek Europe in exclusieve onderhandeling om het BP retail fuel & convenience netwerk in Frankrijk te verwerven

Delek Europe B.V., een van de grootste fuel retailers in Europa en dochteronderneming van Delek Group Ltd, actief in de Benelux onder de merknaam Texaco, heeft vandaag aangekondigd een exclusieve overeenkomst te hebben ondertekend waarbij zij zich verbinden tot de betaling van een som van 180 miljoen euro voor de acquisitie van de BP retail fuels en convenience business in Frankrijk.

Het netwerk omvat ongeveer 416 BP ­tankstations, 300 convencience stores en 200 carwash-faciliteiten verspreid over het land. Levering- en opslagfaciliteiten zijn verkregen door middel van 3 opslag- en distributieterminals, die strategisch goed gelegen zijn ten opzichte van het petrolnetwerk.

Bij aanvaarding van het aanbod, zal BP starten met de consultatie van ondernemingsraden en zal met het oog op de antitrust verklaring de wettelijke goedkeuring verkregen dienen te worden.
Indien BP het aanbod aanvaardt, zal dit ook de verkijging van een licentie inhouden voor Delek Europe tot exclusief gebruik van de merknaam BP in Frankrijk voor het petrolnetwerk, evenals bilaterale overeenkomsten voor de brandstofbevoorrading en - opslag voor de tankstations, daarenboven wordt verwacht dat de overeenkomst ook een lange termijn akkoord zal omvatten voor de aanvaarding van de fuel cards. Na succesvolle afronding van de onderhandelingen voorziet Delek ongeveer 50 miljoen euro te investeren in bestaande en nieuwe verbintenissen voor snelweg concessies. BP zal een significante aanwezigheid in Frankrijk behouden door zijn B2B fuels, bitumen, smeermiddelen en luchtvaart business.
De mogelijke acquisitie is een belangrijke stap voor Delek Europe in de uitvoering van zijn strategie om de Europese downstream fuel markt verder te penetreren. Indien de overeenkomst geëffectueerd wordt zal Delek Europe opereren vanuit 1.250 tankstations in 4 verschillende landen.
Zion Ginat, CEO van Delek Benelux zegt: " Delek is opgetogen om zijn retail business in Europa verder uit te bereiden en te ontwikkelen door de acquisitie van BP's marketing activiteiten in Frankrijk. Delek is zeer betrokken om de waarde van de BP merknaam voor zijn klanten en werknemers op te drijven en te blijven versterken in Frankrijk." Over Delek:

Delek Group:
Delek Europe maakt deel uit van de Delek Group, die een toonaangevende positie bekleedt in de energy & infrastructure business met wereldwijde investeringen in up- en downstream energie, waterzuivering en electriciteitscentrales. Daarenboven is Delek de Persbericht Delek Benelux ­ 4 Februari 2010 1

Delek Benelux

PERSBERICHT

nummer 1 in het importeren en distribueren van voertuigen in Israel en bezit het verzekeringsactiviteiten in Israel en de Verenigde Staten. Eerder dit jaar ontdekte Delek aanzienlijke hoeveelheden aardgas van hoge kwaliteit voor de kust van Israel. De totale verkoopcijfers van 2008 van de Delek Group bedroegen 48 biljoen Isrealische Shekel. Delek Europe:

Delek Europe B.V is een zelfstandige dochteronderneming van Delek Petroleum Ltd. (80%) en Delek The Israel Fuel Corporation Ltd. (20%). Delek Europe is werkzaam in de Benelux sinds 2007, nadat zij de Chevron marketing activiteiten had verworven. Delek Benelux B.V., een dochteronderneming en volledig beheert door Delek Europe; is werkzaam binnen een netwerk van meer dan 850 Texaco en Firezone tankstations, Go the fresh way convencience stores, restaurants, carwash, opslag- en distributiefaciliteiten in de Benelux.
Meer informatie over de Delek Group is te vinden op de website: www.delek-group.com

Over BP:

BP is 1 van `s werelds grootste olie- en gasbedrijven, welke elke dag miljoenen klanten bedient in meer dan 90 landen. BP's business segmenten zijn Exploration & Production en Refining & Marketing. Het heeft ook een low carbon business in BP Alternative Energy met wind, zon, biofuels en low carbon power projects. Via deze activiteiten, voorziet BP in brandstof voor transport, energie voor verwarming en verlichting, services voor automobilisten en petrochemische producten voor plastic, textiel en voedingsverpakkingen.