VVD Rotterdam


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD Rotterdam: realistische keuzes maken bij bezuinigingen

Rotterdam, 4 februari: De Rotterdamse VVD staat voor een realistisch financieel beleid. De komende jaren komen er forse bezuinigingen vanuit Den Haag op de gemeenten af, dat is een feit. De VVD was de eerste en is de enige partij die tot in detail heeft uitgewerkt hoe Rotterdam verantwoord kan bezuinigen.

VVD-fractievoorzitter Jeannette Baljeu: "SP staat voor Struisvogel Politiek; ze draaien de Rotterdammers een rad voor ogen door te beweren dat er niet bezuinigd hoeft te gaan worden. De VVD is de énige verantwoorde keuze bij de verkiezingen op 3 maart. Je moet nu bepalen wat de keuzes zijn van de gemeente. Voor de VVD zijn dat veiligheid en minder lasten voor ondernemers; zij bieden de Rotterdammers immers werk."

De aanstaande bezuinigingen kwamen aan de orde tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Baljeu: "De VVD doet de kiezers geen loze beloften, of roept geen onzinnige dingen zoals lijsttrekker Schrijer van de PvdA die zegt dat zijn eigen kabinet mag vallen om bezuinigingen te voorkomen. De kiezers voelen best aan dat bezuinigingen niet te voorkomen zijn en dus geeft de VVD in alle eerlijkheid openheid van zaken in de manier hoe alles betaald moet gaan worden."

De liberalen presenteren daartoe komende week een aanvullende financiële paragraaf van het VVD verkiezingsprogramma.




VVD Rotterdam