Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-02-2010

Controle leidt naar vuurwapen, stiletto en gestolen navigatiesystemen

ETTEN-LEUR:: Oplettende agenten hebben vannacht omstreeks 03.00 uur op de Bredaseweg twee jongens uit Etten-Leur (16 en 19 jaar) aangehouden ter zake verboden wapenbezit. De politie trof in hun scooter een vuurwapen aan, na de aanhouding bleek dat de 16-jarige knul ook een stiletto bij zich had. Bovendien vond de politie in de bak van hun scooter nog vier navigatiesystemen. Van drie van deze apparaten staat inmiddels vast dat ze van auto-inbraken afkomstig zijn.

Agenten zagen vannacht op de Oude Bredaseweg een scooter tegen een boom staat. Naast de scooter lag een helm. De agenten vonden dit verdacht. Ze besloten de scooter af te posten. Zij zagen vervolgens twee jongens naar die scooter lopen. De dienders besloten de knapen te controleren. Ze vertelden dat ze daar stonden om wat te roken. Een van hen pakte uit de bak van de scooter het kentekenbewijs van scooter. Een van de agenten zag toen dat er in die bak een vuurwapen lag. Vervolgens zijn beide jongens aangehouden. Het gaat om een voor afdreiging geschikt vuurwapen waarmee knalpatronen kunnen worden verschoten. In de bak lagen ook vier navigatiesystemen. Twee van deze apparaten blijken recent in Etten-Leur buit gemaakt te zijn bij auto-inbraken. Een derde systeem bleek gestolen te zijn in Roosendaal. De recherche zet het onderzoek voort. Het duo is in verzekering gesteld.

Automobilist onder invloed softdrugs

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur tijdens een verkeerscontrole op de Pelmolenstraat een 23-jarige Bredanaar
aangehouden die verdacht wordt van het rijden in een auto terwijl hij onder invloed van drugs was. Een arts heeft bloed afgenomen.

De agenten kregen het vermoeden van drugsgebruik omdat de verdachte heel erg druk gebaarde en uit de auto een sterke henneplucht kwam. In het voertuig lag een nog smeulende joint. tevens zagen de agenten nog een joint en een zakje met hennep in de auto liggen.

Belg (18) negeert stopteken politieman

RIJSBERGEN: De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.30 uur op de St. Bavostraat. Een 18-jarige man uit Meer aangehouden. De
automobilist werd gearresteerd omdat hij kort daarvoor een stopteken van een politieman genegeerd had. De agent moest opzij springen om niet geraakt te worden door de auto.

Agenten hadden gisteravond op de St. Bavostraat in het kader van het project Tegenhouden een roadblockcontrole opgesteld. Rond 20.30 uur kwam een auto met Belgisch kenteken met hoge snelheid gereden vanuit de Risten in de richting van de rotonde. Een van de agenten zag dat de auto een binnenbochtje nam door op de rotonde tegen het verkeer in te rijden. Vervolgens reed hij op de rijstrook voor het tegemoet komende verkeer. De agent ging op die rijstrook staan en gaf de auto een stopteken. De bestuurder negeerde dit, waardoor de agent genoodzaakt was snel opzij te springen een ongeval kon voorkomen. De bestuurder werd even later door een andere eenheid aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld. Een arts heeft bloed afgenomen om te zien of de bestuurder onder invloed was van alcohol.

Knul op gestolen fiets

BREDA: Agenten hebben woensdagavond omstreeks 20.00 uur op de Heerbaan een 14-jarige jongen aangehouden die op een gestolen fiets reed. De knul werd aan de kant gezet omdat hij geen verlichting voerde. Hij had bovendien geen ID-bewijs bij zich. Tijdens de controle van het framenummer bleek dat de fiets gestolen was. Hierop is de jongen aangehouden ter zake diefstal c.q. heling. Hij vertelde aan het bureau de fiets van zijn vader gekregen te hebben. De politie zet het onderzoek voort.

Arrestatie na vernieling aan auto

BREDA: Op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Oude
Terheijdenseweg is gistermiddag een 45-jarige Bredanaar aangehouden ter zake vernieling. Medewerkers van de supermarkt waren extra alert omdat er in de afgelopen weken al enkele auto's bekrast waren. Zij hadden iemand op het oog, die regelmatig in de winkel een bakje koffie komt drinken. Gisterenmorgen zagen zij dat deze man met een scherp voorwerp in een auto kraste. Hij werd niet meer aangetroffen. In de middaguren werd hij opnieuw op het parkeerterrein gesignaleerd. Nu kon hij met toestemming van de Officier van Justitie wel aangehouden

Dronken doorrijder aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag in Princenhage een 49-jarige Pool aangehouden voor het op de Haagse Markt doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Twee getuigen hadden de aanrijding zien gebeuren. Een auto reed daar tegen een geparkeerde auto aan, waarna de bestuurder doorreed. Een kwartier na het ongeval was de auto weer terug op de plaats van het ongeval. De bestuurder ging een woning binnen. Daar is hij door de politie aangehouden. Hij blies 760 ugl. Hij ontkende gereden te hebben, terwijl twee getuigen hem herkend hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-02-2010 14:19 | © Regio Midden en West Brabant |