Belgische Federale Overheid



Film 'Bluf!' informeert jongeren over gevaren van kansspelen

Datum: 04 februari 2010

Vaak dromen tieners ervan snel rijk te worden door poker te spelen, maar ze staan niet stil bij de gevaren die met kansspelen gepaard gaan. Daarom heeft de Kansspelcommissie een preventiecampagne rond gokverslaving gelanceerd. De campagne richt zich tot jongeren van 14 tot 18 jaar. De kortfilm 'Bluf! - From four of a kind to royal flush' vormt de spil van deze campagne en staat gratis ter beschikking van scholen, hulpverleningsorganisaties en jongerenverenigingen.

Met de preventiefilm 'Bluf!' wil de Kansspelcommissie jongeren erop wijzen dat een spelletje onder vrienden snel kan ontaarden in een uitzichtloze situatie van schulden en gokverslaving. Gokkers beschermen is namelijk één van de opdrachten van de Kansspelcommissie. De preventie gericht tot jongeren krijgt hierbij prioriteit.

De film vertelt in een veertigtal minuten het verhaal van een vriendengroep die op een onschuldige wijze in aanraking komt met kansspelen, maar er uiteindelijk het slachtoffer van wordt. 'Bluf!' is opgedeeld in vijf afleveringen. Het is de bedoeling na elke aflevering een groepsgesprek in de klas te organiseren. Het pedagogisch dossier, dat de dvd van 'Bluf!' vergezelt, kan helpen om de groepsgesprekken te sturen.

Op de campagnewebsite van de Kansspelcommissie kunt u de film 'Bluf!' bekijken en vindt u meer informatie.