Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.00 uur

Utrecht, 05-02-2010

Tractor vernield

NIEUWEGEIN Agenten hielden op donderdagmiddag 4 februari vijf jongens aan voor vernieling van een tractor.

Rond 15.45 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongeren in het IJsselbos aan de Parallelweg een tractor had vernield. Ter plaatse troffen agenten een geheel vernielde tractor aan: spiegels eraf, zitting in brand gestoken en dashboard totaal vernield.

Een getuige had 112 gebeld, had het vuur in de cabine uitgemaakt en was de jongens gevolgd. Op zijn aanwijzingen konden agenten de vijf verdachten, twee jongens van 13 jaar en drie van 14 jaar en allen uit Nieuwegein, op de Parallelweg aanhouden. Het vijftal is naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw door meisje beroofd

NIEUWEGEIN Een bejaarde vrouw werd op donderdagavond 4 februari van haar tas beroofd.

Rond 19.25 uur liep een 76-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Ratelaar. In de buurt van de eindhalte van de tram werd zij plotseling van achteren beetgepakt en eiste een verdachte haar tas. Vervolgens ging de verdachte, een meisje, er te voet met haar tas vandoor. Zij liep weg in de richting van een groepje van vijf jongens.

De verdachte was een meisje met een getinte huidskleur, ± 18 jaar, ±
1.70 meter, smal postuur, opvallend rond hoofd en donker haar in een staart. Zij droeg een zwarte jas (tot de heup), een blauwe spijkerbroek en witte laarzen.

Aan getuigen van de beroving, waaronder mogelijk de vijf jongens, en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.