Persbericht

Salesforce.com introduceert nieuwe Visual Process Manager voor Force.com

~ Force.com is het eerste cloud computing-platform met de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te ontwerpen en integreren binnen bedrijfsapplicaties, zonder gebruik te maken van software ~

Utrecht, 5 februari 2010 - Salesforce.com, de onderneming voor zakelijke cloud computing, introduceert Force.com Visual Process Manager. Dit is een nieuwe mogelijkheid van het Force.com-platform dat organisaties helpt om hun bedrijfsprocessen in een kort tijdsbestek te automatiseren. Met Force.com Visual Process Manager kunnen klanten complexe processen op intuïtieve wijze ontwikkelen en visualiseren met een handige ontwerp-tool. Vervolgens kan het ontwerp direct worden gedraaid in de cloud.

Organisaties in diverse branches zoeken naar snellere, eenvoudigere manieren om belangrijke bedrijfsprocessen te automatiseren en zo processen te stroomlijnen tussen het bedrijf, de klanten, medewerkers en de bijbehorende activiteiten. Met Force.com Visual Process Manager kunnen organisaties flexibeler applicaties voor bedrijfsprocessen ontwikkelen en processen binnen de gehele organisatie automatiseren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:


· Sales-afdeling: call scripting en automatiseren van sales-methodologie
· Klantenservice: klachtafhandeling en retourneren van producten
· Financiële afdeling: factureren en innen
· HR: begeleiding van medewerkers en performance management
· Juridische afdeling: contractbeheer en Sarbanes-Oxley-wetgeving
· Operations: onderzoek en leveranciersbeheer

Voorheen moesten organisaties kostbare on-premise software, hardware en architectuur aanschaffen om processen te automatiseren. Bovendien was het lastig om processen na de implementatie te moderniseren door de complexiteit van de software. Het aanbrengen van veranderingen werd hierdoor te kostbaar.

Force.com Visual Process Manager: bedrijfsprocessen eenvoudig automatiseren in de cloud Visual Process Manager combineert het gebruiksgemak van het visueel ontwerpen van processen met de eenvoud, lage kosten en snelle resultaten van het Force.com cloud computing-platform. Dit biedt klanten de mogelijkheid om processen voortdurend aan te passen en optimaliseren, om zo de operationele efficiency te vergroten en regelmatig onderhoud te kunnen verrichten. Doordat Visual Process Manager onderdeel is van het Force.com-platform kunnen organisaties dynamische, geavanceerde bedrijfsprocessen creëren binnen Sales Cloud 2, Service Cloud 2, of hun custom Force.com-applicaties. Organisaties kunnen bovendien specifieke bedrijfsprocessen automatiseren door verschillende stappen te doorlopen. Gebruikers worden bij dit proces begeleid en krijgen aanbevelingen bij iedere stap. Force.com Visual Process Manager bevat onder andere de volgende features:


· Process Designer - De Process Designer helpt organisaties eenvoudig bedrijfsprocessen te ontwerpen via een intuïtieve interface. Het bevat een database met procesonderdelen, bijvoorbeeld presentatieonderdelen zoals stellingen, vragen en keuzemogelijkheden. Een ander voorbeeld zijn de logicaonderdelen zoals het toekennen van taken, decision trees en goedkeuringsprocessen.
· Process Wizard Builder - De Process Wizard Builder maakt het mogelijk voor organisaties om zelf wizards te ontwikkelen, zodat eindgebruikers onder begeleiding stap voor stap hun bedrijfsprocessen kunnen doorlopen.
· Process Simulator - Hiermee kunnen klanten het procesontwerp optimaliseren door complexe processen te simuleren voordat ze in gebruik worden genomen. Het is voor het eerst dat organisaties het volledige proces in de cloud kunnen testen. Zo kunnen knelpunten en conflicten worden geïdentificeerd en direct worden opgelost door iedere fase van het proces te doorlopen.
· Real-time Process Engine - De real-time Process Engine draait alle complexe bedrijfsprocessen en stemt deze automatisch af op de organisatiegrootte. Complexe processen kunnen worden uitgerold met behoud van de bedrijfsregels en in overeenstemming met de kwaliteitseisen.

Force.com Visual Process Manager is gebaseerd op technologie van Informavores. Salesforce.com heeft dit bedrijf overgenomen in 2009.

"De nieuwe Force.com Visual Process Manager maakt duidelijk waarom het cloud computing-platform zo populair is", zegt George Hu, executive vice president marketing en alliances bij salesforce.com. "Force.com reduceert kosten en complexiteit die je wel ziet bij on-premise-systemen zoals .NET, Websphere en Lotus Notes. De multitenant-aanpak van Force.com helpt organisaties om applicaties vijf keer sneller te ontwikkelen met slechts de helft van de kosten."

"Het gebruik van Force.com Visual Process Manager helpt Saveology.com om de technologie-architectuur verder te consolideren en onze bedrijfsprocessen verder te verplaatsen naar de cloud", zegt Barry Newman, vice president IT bij Saveology.com. "Hierdoor blijven we verbeteringen zien in productiviteit en de time-to-market van nieuwe aanbiedingen en processen."

Force.com - Het grootste zakelijke cloud computing-platform
· Force.com is het zakelijk cloud computing-platform van salesforce.com (http://www.salesforce.com/platform/cloud-platform/).
· Force.com biedt alles wat een organisatie nodig heeft om in een kort tijdsbestek bedrijfsapplicaties te ontwikkelen en aan te bieden in de cloud, zoals een cloud database, krachtige analyse-tools, real-time workflow en goedkeuringsprocessen, programmeerbare cloud-logica, integratiemogelijkheden, mobiele implementatiemogelijkheden, programmeerbare user interface en website-mogelijkheden.
· Klanten en partners hebben voor hun organisatie al meer dan 135.000 custom-applicaties gebouwd op Force.com voor onder andere supply chain management, compliance tracking, merkbeheer, accountaanvragen, claimverwerkingen en time-off-applicaties.
· Force.com biedt de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen en leveren in de cloud, tot wel vijf keer sneller en voor de helft van de kosten in vergelijking met traditionele client/server software-platforms.

Prijs en beschikbaarheid

· Force.com Visual Process Manager is beschikbaar voor organisaties die gebruikmaken van de Enterprise Edition en Unlimited Edition voor 54 euro per maand
· Ga voor meer informatie naar: http://www.salesforce.com/platform/process