Ingezonden persbericht


Quint Wellington Redwood benoemt Han Bonsang tot Client Director

Quint versterkt activiteiten publieke sector door benoeming ervaren Client Director

Amsterdam, 5 februari 2010 - Quint Wellington Redwood, het onafhankelijke managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken, benoemt Han Bonsang tot Cliënt Director. In deze functie gaat hij zich richten op het verder verstevigen van de relatie met klanten en het uitbouwen van contacten in de publieke sector.

Staat van dienst
Han Bonsang heeft een lange staat van dienst op het terrein van ICT-dienstverlening in de publieke sector. Hij beschikt daardoor over een uitstekend relatienetwerk, veel kennis van IT en de daaraan gerelateerde organisatievraagstukken. Voordat hij bij Quint Wellington Redwood in dienst trad, werkte Han Bonsang in verschillende commerciële managementrollen binnen de publieke sector, bij achtereenvolgens Getronics, PinkRoccade en Capgemini BAS. Hij was betrokken bij een groot aantal IT-projecten en uitbestedingsvraagstukken, waarbij de term 'dienstverlening' steeds centraal stond.

Resultaatverantwoordelijkheid
Han Bonsang over zijn nieuwe werkgever: "Het spreekt me bijzonder aan dat Quint Wellington Redwood niet alleen adviseert, maar ook resultaatverantwoordelijkheid neemt. Dit geeft opdrachtgevers de zekerheid dat Quint zijn professionaliteit inzet om organisaties na een project of transitie snel op eigen benen te laten staan." Han Bonsang heeft een duidelijke visie op het belang van IT voor de publieke sector: "Een optimale dienstverlening aan burgers en bedrijfsleven, evenals adequate patiëntenzorg, is niet meer denkbaar zonder de gerichte inzet van IT-middelen. De afgelopen jaren is op dit gebied al veel bereikt. Toch zullen voortdurend aanpassingen nodig zijn, zodat beheersbaarheid en efficiëntie van het IT-landschap aandacht zullen blijven vragen, net als regie, informatiemanagement en regelbeheersing binnen de keten. Hier is nog veel resultaat te behalen. Ik ben vastbesloten hier mijn steentje aan bij te dragen, met mijn kennis van de publieke sector en het onafhankelijk organisatie-advies van Quint."

Focus op de overheid
Maurice Boon, directeur van Quint Wellington Redwood Nederland, over de benoeming van Han Bonsang: "Wij zijn blij met de komst van Han, omdat Quint hiermee zijn strategische focus op de centrale en lokale overheid nog meer kracht bijzet. Met Hans ervaring en brede bekendheid binnen de overheid denken wij onze unieke propositie en toegevoegde waarde nog beter onder de aandacht te kunnen brengen bij toekomstige opdrachtgevers."

Over Quint Wellington Redwood
Quint Wellington Redwood - kortweg 'Quint' - is een toonaangevend, onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. De dienstverlening is grensoverschrijdend en strekt zich uit over 49 landen en vier continenten. Quint richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en service- en informatiemanagement, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Quint is in 1992 opgericht om organisaties te helpen meer uit hun IT te halen. Niet door meer IT toe te voegen, maar door de IT beter te organiseren. Quints portfolio van diensten omvat onder andere Opleiding, Consulting en Measurement en is geïntegreerd in de verschillende business- en IT-domeinen.

Met het motto "Dare to Challenge", daagt Quint zichzelf en haar klanten voortdurend uit om ingrijpende prestatieverbeteringen, een betere concurrentiepositie en meer toegevoegde waarde te realiseren. www.quint.nl (lokale website) www.quintgroup.com (global website) ===