Gemeente Alphen aan den Rijn

Minder regels en meer ruimte voor de Cliëntenraad

De gemeentelijke verordening en regeling die de verantwoordelijkheden en vrijheden van de Cliëntenraad Wet werk en bijstand regelen, zijn vernieuwd. Wethouder Robert Blom is tevreden over de vernieuwingen: De raad krijgt meer ruimte om te adviseren en hij wordt breder geïnformeerd, ook over beleid dat dicht tegen de WWB aanligt. Tegelijk vermindert de regeldruk.

Het doel van de cliëntenraad WWB, is de gemeente te adviseren over gemeentelijk beleid op het terrein van de WWB en over de kwaliteit van dienstverlening bij de uitvoering van dit beleid. De cliëntenraad voelt een sterke betrokkenheid bij Alphenaren, die met minder rond moeten komen en afhankelijk zijn van de voorzieningen die voortvloeien uit de WWB. Deze groep heeft vanwege zijn inkomsten met meer beleidsterreinen te maken, zoals schuldhulpverlening en kwijtschelding.
Momenteel is er naast een vijftal cliënten ook een brede vertegenwoordiging van organsiaties lid van de raad, zoals de Bijstandswinkel, het Diversiteitsplatform, Overlegorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties, de Raad van Kerken/Diakonaal Platform Alphen, Cliëntenraad Rijnstreek van de Rijngeest groep en Cliëntenraad UWV-WERKbedrijf, en het Alphens Platform Gehandicapten. De nieuwe regeling biedt meer ruimte voor cliënten.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen