Ingezonden persbericht


CNV Vakmensen maakt zich zorgen over werknemers Ferro Uden.

CNV Vakmensen is door de directie van Ferro Uden geïnformeerd over de voorgenomen sluiting van de lokatie Uden, waarmee de werkgelegenheid van zeker 120 werknemers op het spel staat. Ferro Uden is de producent van onder andere isolerende poeders in condensatoren voor bijvoorbeeld pc's en mobiele telefoons.

Bestuurder Ron Smeets van CNV Vakmensen zal zich niet klakkeloos neerleggen bij dit voornemen tot sluiting. Smeets daarover: 'samen met de ondernemingsraad wil ik eerst nut en de noodzaak van de voorgenomen sluiting onderzoeken. Zeker in deze tijden waar de arbeidsmarkt situatie toch al niet al te best is willen we eerst meer weten van de directie over nut en noodzaak en welke alternatieven er zijn onderzocht.' De directie zal zijn best moeten doen ons te overtuigen dat er alles aan gedaan is om sluiting te voorkomen. De komende week zal CNV Vakmensen daarover overleg voeren met de directie en alle andere betrokkenen.

Mocht sluiting onvermijdelijk zijn dan zal er sowieso een voor de leden aanvaardbaar sociaal plan moeten komen. Inclusief instrumenten die werknemers naar ander werk begeleiden.

CNV Vakmensen zal op korte termijn met alle werknemers overleggen over de (on)mogelijkheden en de opvattingen van de werknemers. 'Wat wel duidelijk is, is dat alle werknemers een behoorlijke klap hebben gekregen van deze mededeling van de directie', aldus Ron Smeets. 'De werknemers hebben al een moeilijk jaar met werktijdverkorting achter de rug en dan komt deze mededeling ook emotioneel hard aan. De mensen moeten weten dat zij op onze steun kunnen rekenen'.