Bericht directie Belga: akkoord over tijdelijke formule nachtdienst

05/02/2010 18:47

Belga News Agency

BelgaNight: akkoord over een tijdelijke formule voor de nacht- en vroege ochtenddienst en over het hernemen van de onderhandelingen.

De directie van Belga en de syndikale delegatie kwamen vandaag/vrijdag tot een akkoord over een tijdelijke formule voor een nachtdienst die verzorgd wordt door journalisten van Belga. Dat gebeurde op basis van pistes die een dag eerder door dezelfde partijen waren uitgewerkt.

Deze tijdelijke formule geldt voor de periode van 15 februari tot dinsdag 18 mei 2010. Beide partijen hebben zich geëngageerd om tijdens deze periode, op een constructieve en loyale manier een formule uit te werken voor een nachtdienst die de kwaliteit van het werk en van de werkomstandigheden garandeert.

De tijdelijke formule voorziet dat de nachtdienst wordt verzorgd door een N- en een F-journalist. Alle journalisten van Belga zullen aan deze nachtdienst deelnemen, met uitzondering van de sportredactie en de dienst multimedia.

Voor de directie van Belga is het bijzonder belangrijk dat alle leden van het personeel, en hun vertegenwoordigers, zich bewust zijn van de noodzaak om te komen tot een formule van nachtdienst die beantwoordt aan de verwachtingen van de klanten én die economisch verantwoord is.

De directie

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel