Dance Parade Petitie gaat voor 100.000 handtekeningen


ROTTERDAM, 20100205 -- Eerder deze week heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb besloten dat de Dance Parade niet meer terugkomt in de vorm zoals deze voorgaande jaren was. Dansfeesten mogen alleen nog maar gehouden worden op plekken waar een hek omheen kan en waar mensen buitengezet kunnen worden. Hiernaast moeten alle bezoekers uitgebreid gefouilleerd kunnen worden.

Er zijn veel mensen die het niet eens zijn met het besluit van Aboutaleb. De Rotterdamse burgemeester heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de strandrellen afgelopen zomer, in Hoek van Holland. Tijdens dit strandfeest in augustus kwam een jongen om het leven door een politiekogel, de politie werd belaagd door hooligans.

Niet adequaat

Tijdens het dance feest Veronica Sunset Grooves heeft een kleine groep relschoppers alles voor heel het publiek verpest. Vooraf was er bekend dat de opkomst groter was dan dat het feest aan kon. De burgemeester heeft hier niet adequaat op gereageerd. Dit wordt echter constant in de doofpot gestopt.

Petitietijd

Iris Verhage kwam met het idee om een petitie te starten, om de Dance Parade toch door te laten gaan. Eind maart 2010 wil ze 100.000 handtekeningen hebben op haar website, www.danceparadepetitie.nl. Deze handtekeningen wil ze persoonlijk aan de burgemeester aanbieden. Hierbij had Iris nog één oproep aan alle Rotterdamers en Dance-liefhebbers "Laten we als Rotterdammers en trotse dancemuziek liefhebbers de koppen bijeen steken en deze petitie tekenen."

Rare zaak

"Het wordt een lekkere saaie boel zo, nu de Dance Parade niet meer door de stad trekt", aldus top-dj Lucien Foort. De loconachtburgemeester van Rotterdam, Ted Langebach, vindt dat dit niet de juiste aanpak is. De relschoppers zullen zich toch verplaatsen, aldus Langebach. Hij vindt het raar dat het Rotterdams Zomercarnaval, dat ook door de stad trekt, wél door mag gaan. "Rotterdam is niet meer vrij genoeg."