Vereniging FME-CWM


---

Handelsmissie

Handelsmissie naar Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi)

Datum: 6 t/m 11 februari 2010
Locatie: Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi) FME en IRO organiseren van 6 tot en met 11 februari 2010 een handelsmissie naar Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi). De Golfstatenregio is de grootste energieproducent van de wereld en biedt veel kansen aan de Nederlandse toeleveringsindustrie.

Dutch Energy Solutions

Om deze kansen structureel te verzilveren hebben FME en IRO in opdracht van de EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, het initiatief tot het exportprogramma Dutch Energy Solutions: Global Excellence, Local Performance genomen. Doelstelling van het driejarige programma is om door meerjarige marktbewerking Nederlandse toeleveranciers in de olie-, gas- en powerindustrie een groter aandeel in de Golfregio te laten verwerven. De focus ligt primair op Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Voorlopig programma

6 februari: aanreis Saoedi-Arabië
7 - 8 februari: Saoedi-Arabië (Dammam, Khobar en Jubail) 9 - 10 februari: Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi) + terugreis Nederland
11 februari: aankomst Nederland

Speerpunten tijdens de missie


* De lokaal aanwezige EPC-contractors (zoals JGC, FosterWheeler, SK-Engineering, WorleyParsons en CB&I)

* Belangrijkste projecten (onlangs is door Aramco gestart met de FEED-studies van een tweetal zeer grote gasontwikkelingsprojecten, namelijk het Wasit programma en het Shaybah NGL project. De FEED hiervan wordt uitgevoerd door SNC-Lavalin resp. KBR. Deze en andere kansrijke projecten in Saoedi-Arabië zullen door het programma worden benaderd om de mogelijkheden voor de deelnemers te bepalen. Naast deze grote projecten in de beginfase, biedt deelname de mogelijkheid om specifieke meer lokale projecten (
* Lokale partners (onder meer agenten en distributeurs)

Individueel karakter

In principe wordt een vierdaags programma aangeboden, twee dagen in Saoedi-Arabië en twee dagen in de Verenigde Arabische Emiraten. Als deelnemers langer of korter in één van deze landen wil verblijven, kan dat in overleg worden bepaald. Het programma zal een individueel karakter zal hebben, waarbij er waarschijnlijk geen, of anders slechts in zeer beperkte mate, gezamenlijke bijeenkomsten worden georganiseerd.

Aanmelden

Uw belangstelling voor deelname aan de missie kunt u nu reeds kenbaar maken middels een email aan jak@fme.nl. Binnenkort komt er op de website van de EVD een link voor aanmelding voor deze missie beschikbaar en kunt u zich definitief aanmelden. Het maximum aantal deelnemers voor deze missie is vastgesteld op 15. Aanmeldingen zullen op volgorde van binnenkomst worden behandeld, waarbij leden van het programma Dutch Energy Solutions voorrang genieten op niet-leden van het programma.

Kosten

Kosten voor deelname aan de missie naar Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten bedragen EUR 995,00 (excl. btw) per deelnemend bedrijf. Deelnemers aan het exportprogramma Dutch Energy Solutions nemen deel voor EUR 500,00 (excl. btw). De bijkomende individuele kosten, zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Zodra uw aanmelding via de website van de EVD binnen is zullen wij contact met u opnemen voor het intakeconsult.

Voorwaarden en condities

Op deze missie naar Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten zijn de Algemene voorwaarden van FME voor deelname van toepassing.

____________________ ____________________ ____________________