Jenever Festival 6 & 7 februari te Schiedam

21/01/2010 13:45

Commissie Gedistilleerd

Op 6 en 7 februari 2010 wordt voor het eerst het Jenever Festival georganiseerd. Het festival is een initiatief van de Commissie Gedistilleerd van het Productschap Dranken. Het festival stelt een ieder in de gelegenheid om (opnieuw) kennis te laten maken met nog steeds veruit Neerlands populairste borrel: Jenever.

Jenever is een traditioneel natuurproduct dat zeker zo rijk is aan kwaliteiten als whisky en cognac. Jenever presenteert zich ook internationaal weer als een trendy drank.

Het festival richt zich zowel op mensen die thuis van hun borrel genieten als bezoekers van de horeca. Interessant is ook dat de bezoekers kennis kunnen maken met een aantal aanverwante zaken zoals boeken over jenever en koken met jenever. De distilleerderij van het Jenever Museum is gedurende deze dagen in volle productie, zodat ook hier volop van te genieten valt. Tijdens speciale proeverijen onder deskundige leiding, de zogenaamde masterclasses, kunnen deelnemers dieper in gaan op de vele facetten en de specifieke smaken van jenevers. Alle deelnemende distilleerderijen bieden de mogelijkheid om te genieten van hun specialiteiten.

Het Jenever Festival wordt gehouden in het Jenever Museum, Lange Haven 74 -76 in Schiedam. De openingstijden zijn op zaterdag 6 februari van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur en op zondag 7 februari van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is uitsluitend voor personen ouder dan 18 jaar. Legitimatie kan gevraagd worden. Kijk voor meer informatie op www.jeneverfestival.nl .





http://www.jeneverfestival.nl