"25 jaar Hermes House Band" in uitverkocht Nieuwe Luxor voor War Child

26/01/2010 10:28

Xplo Music B.V.

Rotterdam , 26 januari 2010 - Vandaag zetten de Hermes House Band en War Child een nieuwe stap in het combineren van muziek en charity.

Om haar 25ste verjaardag kracht bij te zetten maakt de Rotterdamse Hermes House Band een remake van haar nummer 1 hit 'I Will Survive' samen met Gloria Gaynor. Het nummer zal 6 februari ten gehore worden gebracht tijdens het uitverkochte concert van de band in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Samen met het Rotterdam Ensemble komen de hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar voorbij in een ongekend samenspel van pop en klassiek. Daarnaast zal op deze avond ook een 144 pagina's tellend boek over de historie van de Hermes House Band worden gepresenteerd.

De opbrengsten van het boek en de voorstelling komen ten goede aan War Child.

Mark Vogt, directeur van War Child: "De band tussen muziek en War Child wordt met dit initiatief nog eens onderstreept. De Hermes House Band viert feest en ik vind het prachtig dat zij de kinderen en jongeren in Sierra Leone laten meevieren. Daarmee blikken ze niet alleen terug op de afgelopen jaren, maar dragen zij ook bij aan de toekomst. De toekomst van deze kinderen!"

Eline Leijten, zangeres van de Hermes House Band: "We hebben enorm veel positieve reacties gekregen op onze samenwerking met War Child en het Nieuwe Luxor is nog nooit zo snel uitverkocht geweest voor een dergelijke show. Ook op muzikaal gebied gaan we iets neerzetten wat nog nooit is vertoond".

Over de Hermes House Band

Rotterdams bekendste studentenband maakt sinds 1984 de podia in Nederland onveilig. Ontstaan als "huisband" van Sociëteit Hermes ontwikkelt de band zich tot een van de beste feestbands van Nederland. Een uniek element van de Nederlandse HHB is dat de band steeds vernieuwt, want eenmaal afgestudeerd verlaat men de band en neemt een jongere student de vrijgekomen plek in. In 1994 scoorde de HHB een nummer 1 hit met het nummer "I will survive". Het lalala van dit nummer is nog steeds de "doelpuntplaat" van Feyenoord en was prominent te horen tijdens het Eeuwfeest van de voetbalclub. Een Rotterdamse klassieker!

Naast de studentenband ontstond eind jaren negentig de HHB-international. Deze professionele band heeft de afgelopen jaren in tientallen landen, waaronder Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Mexico diverse top 10 hits behaald met nummers als "Country roads", "Live is life" en "Rhythm of the Night ". Recent hoogtepunt was een Oud en Nieuw concert bij de Brandenburger Tor in Berlijn voor 1.000.000 toeschouwers.

In de wereld van de popmuziek is 25 jaar een eeuwigheid. De Hermes House Band behoort tegenwoordig dan ook tot de klassiekers van de (internationale) entertainmentwereld. Met nationale en internationale hits als I Will Survive, Country Roads, Live is Life en Rhythm of the Night staat de band al jaren aan de top van de internationale hitlijsten.

Over het Rotterdam Ensemble

Het Rotterdam Ensemble bestaat uit tweeëndertig getalenteerde musici van negen verschillende nationaliteiten en staat onder leiding van dirigent Roberto Beltran Zavala. Sinds hun oprichting speelden ze concerten uit de barokperiode tot en met hedendaagse muziek met speciale aandacht voor nieuwe stukken door jonge componisten, waarbij leden van het ensemble optraden als solist. Het enthousiaste ensemble is fris en vernieuwend. Niet in de laatste plaats door het dynamische karakter van hun programmering, waarbij orkest en kamermuziek gecombineerd worden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.hermeshouseband.nl


Noot voor de redactie: