De Haagse Hogeschool

Nieuwe interactieve website Open Dag De Haagse Hogeschool zet bezoeker op juiste spoor

Bezoekers van de Open Dag op zaterdag 6 februari 2010 kunnen op de nieuwe interactieve website www.dehaagsehogeschool.nl/opendag hun eigen Open Dag plannen. Van de treinreis tot aan een rondleiding: alle activiteiten in het teken van (gaan) studeren aan De Haagse kunnen vooraf worden bekeken en geregeld. Ook nieuw op de Open Dag is de cabaretvoorstelling âStudiekeuzeâ waarin het dilemma van kiezen van de juiste opleiding op lichte en humoristische wijze wordt belicht.

In de centrale hal staan drie âpleinenâ in de spotlights: - * âStel dat jij in je toekomst wilt kijkenâ plein: Medewerkers van het Loopbaancentrum vertalen loopbaanwensen in concrete opleidingsadviezen aan de hand van een studiekeuzetest en beroepenspel. Daarnaast is er informatie over mbo-hbo doorstroom, bijzondere instroom, proefstuderen en studeren met een functiebeperking. Studenten die interesse hebben in de Master Studies of Professional Courses van De Haagse Hogeschool zijn ook van harte welkom.  * 'Oriëntatie & Internationale' plein: Ik wil iets met Economie, Techniek, Computers..., maar wat is er allemaal? Aankomende studenten horen welke opleidingen De Haagse te bieden heeft. Hier zal ook het International Team staan om alle internationale bezoekers de juiste informatie te geven en te verwijzen naar de opleidingen. * âWoon & Leef plein: Aankomende studenten kunnen met al hun vragen terecht bij verschillende instellingen zoals de IB-Groep (studiefinanciering), diverse studenten-verenigingen, studentenhuisvesting (DuWo) en het studentenuitzendbureau Studentalent. Ook voor vragen over toelating met een buitenlands diploma is dit het juiste plein.

De Cabaretvoorstelling âStudiekeuzeâ

Het kiezen van de juiste opleiding is voor scholieren (en ouders!) vandaag de dag knap lastig! Cabaretier Maarten Willemse, in 2006 Zilver op het Amsterdams Kleinkunst Festival, belicht dit dilemma op lichte en humoristische wijze tijdens zijn voorstelling, een mix van cabaret, stand-up, comedy, improvisaties, percussie, rap, beatbox, zang en goochelen. Er zijn tijdens de Open Dag twee voorstellingen: om 12.15 en 14.15 uur in de Aula.

Keuzecoach

Er kan ook weer een afspraak gemaakt worden met de Keuze Coach, een student van De Haagse die helpt bij het stellen van de juiste vragen, die bijzondere plekken in het gebouw laat zien (practicumlokalen, ruimte van de studieverening) en die aan het denken zet over keuzemotieven.

De Open Dag vindt plaats van 10.00 â 15.00 uur aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag. Ook onze vestigingen in Delft, Zoetermeer en aan de Laan van Poot hebben op zaterdag 6 februari Open Dag. Het volledige programma en informatie over de opleidingen van De Haagse Hogeschool is te vinden op www.dehaagsehogeschool.nl/opendag.

NB: De eerstvolgende Open Dag is op vrijdag 16 april 2010 van 16.00 â 21.00 uur.