Gemeente Voorschoten

Expositie Kunstgenootschap

6 februari-10 mei: Expositie Kunstgenootschap

Schilderij Nely van Westerop Van 6 februari tot 10 mei 2010 houdt Kunstgenootschap Vlietstreek in de showroom van Ton de Groot aan het Gerard Douplantsoen 22 te Voorschoten een expositie van werken van drie leden, namelijk Eveline Spreksel, Janneke Oostrum en Nely van Westerop, allen met schilderijen.
Daarnaast exposeert Janneke Oostrum met keramiek. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de showroom, maandag-vrijdag van 08.00-18.00 uur en zaterdag van 09.00-16.00 uur. De kunstwerken zijn te koop, bij de receptie kunnen ze u hierover informeren. Het kunstgenootschap is blij met deze door Ton de Groot geboden mogelijkheid de kunst te presenteren.

De officiële oprichting van het Kunstgenootschap vond plaats op 19 oktober j.l. Maar in april 2009 werd de eerste expositie al gehouden. De oprichting is een initiatief van Aeltsje Sierksma en Joost Naber. Het aantal leden groeit nog steeds en naast kunstenaars zijn er ook mensen lid die de kunst een warm hart toedragen.

Er zijn in het Cultureel Centrum vanaf april doorlopende exposities van leden die elke twee maanden wisselt. Op dit moment tot 1 maart zijn er schilderijen te zien van Corrie Huguenin, Lia van Velzen, Walle Stigter en Mieke Bijkerk. Daarnaast is er kunstwerken in keramiek van Geraldine Draaisma en Janneke Oostrum. Openingstijden: maandag t/m zondagavond en 's middags op dinsdag, woensdag zaterdag en zondag. Het adres van het Cultureel Centrum Voorschoten is Prinses Marijkelaan 4, 2252HH in Voorschoten.

Sponsors van het genootschap zijn MatchForce Re-integratie, Arbeidskundig Advies te Leiden en het stimuleringsfonds Rabobank Den Haag en omgeving.

Als u vragen heeft of voor een interview kunt u contact opnemen met de heer J. Naber, telefoon (071)576 2720, e-mail info@kgvlietstreek.nl of Janneke van Oostrum, telefoon (071) 561 0456.

Bekijk ook de website van het Kunstgenootschap Vlietstreek, www.kgvlietstreek.nl.

* 6 februari 2010