NCRV

Best 24

De Afdeling

Februari 2010

Op het digitale themakanaal Best 24 is vanaf zaterdag 6 februari (elke dag om onder meer 17.30 uur, tot en met zaterdag 27 februari) het programma De Afdeling te zien. In deze serie, voor het eerst uitgezonden in 2004 bij de KRO, staan de persoonlijke beslommeringen van een groep collega's centraal. In De Afdeling spelen onder anderen Marian Mudder, Kees Hulst en Nadja Hüpscher mee.

De afdeling waar het verhaal zich afspeelt is een echt mannenbolwerk met aan het hoofd de chef Jef (Kees Hulst). Dan komt daar een vrouwelijke collega te werken, Eva (Nadja Hüpscher). Deze jonge en frisse wind is idealistisch en stort zich vol enthousiasme op haar werk. Met een maniakale neiging tot perfectionisme veroorzaakt ze een hoop opschudding, weerzin, jaloezie en irritatie en soms ook bewondering bij haar mannelijke collega's - collegaâs vooral de hele dag bezig zijn niet hun werk te doen.

Persoonlijke relaties en verborgen verlangens spelen een belangrijke rol in De Afdeling. Herkenbare emoties als eigenbelang en jaloezie worden in de serie afgewisseld met typische kantoorhumor en kalverliefde. De cast bestaat uit:

Kees Hulst: Jef, de enigszins opgeblazen en inefficiënte afdelingsmanager. Hulst was eerder te zien in televisieseries en speelfilms als Wij, Alexander, Ellis in Glamourland en Ibbeltje.

Kees Boot: Kevin, de ambitieuze macho die zijn zinnen heeft gezet op Eva en op de stoel van zijn baas. Boot is onder meer bekend van Floris en De Dominee.

Nadja Hüpscher: de sexy communicatiedeskundige Eva, zeer idealistisch en de frisse wind op de afdeling. Hüpscher is bekend van televisieseries als Trauma 24/7, Spangen, speelfilms als Costa! en Simon) en diverse theaterstukken.

Marian Mudder: de succesvolle maar keiharde directrice Bettina. Mudder verwierf grote bekendheid door haar rol in Baantjer, waar zij van 1995 tot 2002 de rol van Vera Prins speelde.

Xander Straat: de biseksuele Wilco is medewerker huisvesting en logistiek. Straat speelde in diverse theaterstukken en deed veel regiewerk. Op televisie was hij te zien in onder meer Meiden van De Wit, Spangen en Baantjer.

Marijn Klaver: IT-coördinator Bennie. Klaver speelde eerder in het theater, vervulde diverse gastrollen op televisie en speelde in een aantal films.

Jan van Eijndthoven: de stoffige 50âer Herman, senior beleidsmedewerker vergunningen. Van Eijndthoven speelde rollen bij vele grote Nederlandse toneelgezelschappen.