Politie Groningen

Zaterdag 6 februari 2010

Provincie Groningen, 06-02-2010

Hoogezand: man mishandelt agent

De politie heeft vrijdagavond in de Simon Carmiggeltlaan in Hoogezand een 36-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een lastige man voor de deur van zijn ex-vrouw. Toen agenten hem hierover aanspraken werd de man agressief en schopte hij een agent tegen de borst en kin. De politie moest gebruik maken van peperspray om de verdachte onder controle te krijgen. Tijdens de aanhouding zag de man kans om de politieauto te beschadigen. De 36-jarige geweldpleger is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie agent liep lichte verwondingen op maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politieagent doet aangifte van mishandeling. De politie zal alle schade op de verdachte gaan verhalen.

Groningen: hond grijpt agent in broekspijp

Vrijdagavond heeft een bouvier op het Sloep in Groningen een agent in zijn broekspijp gebeten. Agenten stonden voor een overlastmelding bij de hoofdingang van een flat. Een man kwam met zijn bouvier aangelopen en liet de hond bij het naderen van de flat los. De man verklaarde dat de hond te vertrouwen was. Hierop greep de hond direct de broekspijp van de agent. De agent liep geen letsel of schade aan zijn broek op. De hond en de baas maakten zich vervolgens uit de voeten. De politie stelt naar de identiteit van het baasje (en hond) een onderzoek in.

Groningen: mishandeling na het gooien van sneeuwballen

De politie heeft vrijdagavond in een woning in de Bijvoetstraat in Groningen een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had een groep jongens aangesproken die sneeuwballen tegen de ruit van zijn woning hadden gegooid. Toen een 17-jarige jongen uit Groningen vanuit de groep bekende dat hij de sneeuwballen had gegooid gaf de verdachte hem een kopstoot. Het slachtoffer verloor hierbij twee tanden. Hij moest zich onder behandeling stellen van een tandarts. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: heler van kleding aangehouden

De politie heeft vrijdagavond op de Singel in Delfzijl een 48-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Agenten spraken de man, een bekende van de politie, aan toen hij bij zijn kapotte fiets stond. Bij controle bleek hij een tas met kledingstukken bij zich had die nog waren voorzien van diefstal beveiliging. Bij onderzoek bleek dat de kledingstukken waren gestolen bij twee winkels in Delfzijl. De man verklaarde de kleding te hebben gekregen van een bekende. De verdachte werd meegenomen na het politiebureau en werd na verhoor heengezonden. De kleding is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: vervelende barbezoeker aangehouden

De politie heeft zaterdagmorgen in de Hoofdstraat in Stadskanaal een 38-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Surveillerende agenten troffen de man in beschonken toestand aan naast een horeca gelegenheid. De man bleek het café uit te zijn gezet omdat hij zeer verveld was tegen andere bezoekers. Boos hierover riep hij met zijn auto het café binnen te rijden. De verdachte werd hierop aangehouden en moest mee naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Hij kreeg een bon voor openbare dronkenschap.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Vrijdagavond is bij een aanrijding op het fietspad op de Paterswoldseweg in Groningen een 40-jarige vrouw uit Eelde gewond geraakt. De fietser werd van achteren aangereden door een 44-jarige bestuurster van een snorfiets uit Groningen. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val en is met een vermoedelijk gebroken been en een hoofdwond met een ambulance overbracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratieset op.

Hoogezand: alcomobilist aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht op een 27-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op de Troelstralaan in Hoogezand gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,6. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongen trekt mes bij ruzie

De politie heeft vrijdagmorgen in de Travertijnstraat in Groningen een 11-jarige jongen uit Hoogezand aangehouden. Agenten reageerden op een melding van bedreiging met een mes. Bij onderzoek bleek dat de verdachte een 19-jarige jongen uit Leek bij een ruzie met een mes zou hebben bedreigd. De oorzaak van de ruzie is onbekend. De 11-jarige moest voor verder onderzoek mee naar het politiebureau. Het mes werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt het voorval.

Groningen: verwarde man slaat tegen woningruit

De politie heeft vrijdagmorgen op de Scheltemaheerd een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer sloeg, in vermoedelijk beschonken en verwarde toestand, tegen ruiten van een willekeurige woning aan de Scheltemaheerd. Hierbij bedreigde hij de voor hem onbekende bewoonster wat aan te doen. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie maakt proces-verbaal voor bedreiging.

Groningen: twee jongens vernielen fiets

De politie heeft vrijdagmorgen op de Palmslag twee jeugdige vandalen uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de 12- en 14 jarige Stadjers druk bezig waren met het vernielen van een een fiets Beiden verklaarden de fiets te hebben gevonden. Omdat de fiets stuk bleek te zijn besloten beiden de fiets maar te slopen. De vandalen moesten mee naar het politiebureau. Zij werden met een bon voor baldadigheid overgedragen aan hun ouders.