Partij van de Arbeid

Weekoverzicht campagne-activiteiten PvdA week 5 en 6 2010

Zaterdag 6 februari

Minister Jacqueline Cramer brengt een bezoek aan Zutphen. 's Ochtends is zij aanwezig bij de 'Klimaattop Zutphen: Kopenhagen aan de IJssel'. Na de lunch gaat Cramer samen met de PvdA Zutphen in de wijk campagne voeren.
Tijd: 10.00 - 15.00 uur
Locatie: Stedelijk Dalton College, Isendoornlaan 3, Zutphen.

Minister Ronald Plasterk voert campagne in Stadskanaal en Hengelo. In Stadskanaal is hij aanwezig bij de marktkraam van de PvdA . In Hengelo deelt de minister rozen en flyers uit in het centrum. Vervolgens is er een meet and greet met de minister in poppodium Metropool.
13.00-14.00 uur Op de markt, Europalaan, Stadskanaal
16.30 - 17.30 uur Meet and greet met Plasterk, Metropool, Industrieplein Hengelo

Partijvoorzitter Lilianne Ploumen gaat op campagne in Den Helder en op Texel. Eerst voert ze vanaf 10.00 uur campagne op de markt van Den Helder. Daarna spreekt ze vanaf 11.30 uur op de boot naar Texel over aanbesteding van de Waddenveren en de verplaatsing van de veerhaven. Om 14.00 neemt ze in Dorpshuis de Wielewaal, Texel, deel aan de discussie over de toekomst van dorpshuizen.

Zondag 7 februari

Staatssecretaris Frans Timmermans is aanwezig bij het Ipanemadebat. Onderwerp is de toekomst van Maastricht en de Euregio.
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur
Locatie: Café Ipanema, Avenue Ceramique 250, Maastricht

Maandag 8 februari

Landelijke campagnebijeenkomst in Groningen met politiek leider Wouter Bos, PvdA-politici Mariëtte Hamer, Ronald Plasterk, Sharon Dijksma en Marianne Besselink. Het thema is onderwijs.
Tijd: 20.00 uur, vooraf diverse bezoeken aan scholen.
Locatie: Huize Maas, Vismarkt, Groningen

Fractievoorzitter Mariëtte Hamer brengt in de middag een bezoek aan PvdA afdelingen Tytsjerksteradiel en Ooststellingwerf. Om 13.45 uur geeft zij een speech in Tytsjerksteradiel, Schoolstraat 3. Om 15.15 woont zij in Hotel Appelscha, Boerenstreek 2, Appelscha, een politiek café bij met als thema werkgelegenheid en duurzaamheid.

Minister Plasterk neemt deel aan een debat over de vraag welke stappen moeten worden genomen om jongeren in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar in Zwolle actief te laten deelnemen aan sport en cultuur. Met een presentatie van een adviesnota aan de PvdA door twee studenten van Hogeschool Windesheim.
Tijd 12.30 uur
Locatie: Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, Zwolle

Staatssecretaris Jetta Klijnsma is 's middags in Den Haag aanwezig bij een debat in de kringloopwinkel aan de Weimarstraat . Daarna opent zij het nieuwe Resto VanHarte in Rotterdam Noord. Samen met wethouder Jantine Kriens en andere leden van de PvdA serveert ze het eten uit.
Den Haag: aanvang 16.00 uur
Locatie: Kringloopwinkel, Weimarschool 364, Den Haag
Rotterdam: Aanvang: 17.30 - 19.00 uur
Locatie: Resto VanHarte, buurthuis Mozaik, Schommelstraat, Rotterdam Noord

Staatssecretaris Frans Timmermans houdt een inleiding over gemeenteraadsverkiezingen, Europa, grensoverschrijdende samenwerking en de relatie tussen Duitsland en Nederland. Hij is vervolgens aanwezig bij een PvdA-bijeenkomst over de plannen voor het Kenniskwartier / Stadscampus.
14.30 uur inleiding door Timmermans met gelegenheid tot vragen
16.00 uur debat over Kenniskwartier / Stadscampus
Locatie: Saxion Hogeschool, M.H. Tromplaan 28, Enschede
Minister Ronald Plasterk brengt een bezoek aan Zwolle in het kader van het poppodium en samenwerking onderwijs en bedrijven t.a.v. de aanpak van de crisis.
Tijd: 12.30 uur
Locatie: Christelijke Hogeschool Windesheim, Campus 2-6, Zwolle

Staatssecretaris Jet Bussemaker neemt deel aan een Politiek Café in Houten. Het onderwerp is de WMO, jonge mantelzorgers en buurtzorg
Tijd: 19.00-21.00 uur
Locatie: Theater aan de Slinger, De Slinger 40, Houten

Dinsdag 9 februari

Staatssecretaris Frank Heemskerk schuift aan bij een ontbijt in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Hier praat hij met Amsterdamse ondernemers hoe sterker uit de crisis te komen.
Tijd: 08.00 uur
Locatie: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam

Minister Ronald Plasterk gaat op onderwijstournee door Nederland.
10.00 - 12.00 uur, bibliotheek, Breeweg 2, Spijkenisse
14.00 - 16.00 uur, brede school De Kaaik, Parklaan 121, Assendelft
17.00 - 19.00 uur Pabo, Landdroststraat 2, Almere

Minister Jacqueline Cramer voert campagne in Haarlem. De dag wordt afgesloten met een talkshow in het Reinaldahuis in Parkwijk. De talkshow begint om 20:15 uur en vindt plaats in het Reinaldahuis, Leonard Springerlaan 1 in Haarlem.

Woensdag 10 februari

Fractievoorzitter Mariëtte Hamer brengt tussen 10.00 en 16.00 uur een werkbezoek aan Den Bosch en neemt vanaf 19.30 uur deel aan een politiek café in Maassluis, Koningshof aan de Uiverlaan 20.

Minister Jacqueline Cramer brengt een bezoek aan Alkmaar over de problemen rond de gasopslag Bergermeer. Ze begint bij hogeschool InHolland en vervolgens stapt ze op de fiets om twee potentiële locaties voor gasboringen tbv gasopslag te bezichtigen.
Tijd: 9.30-11.30
Locatie: InHolland, Bergerweg 200, Alkmaar.

Staatssecretaris Frank Heemskerk bezoekt Ecoware in Zoetermeer, een leerwerkbedrijf dat wordt ingezet om voortijdige schoolverlaters en jonge werklozen weer in het arbeidsritme te krijgen.
Tijd: 14.00-16.15 uur
Locatie: Wattstraat, Zoetermeer

Staatssecretaris Frank Heemskerk is ook aanwezig bij de startbijeenkomst van de Rode Ondernemers in Amsterdam. Met onder anderen Kamerlid Patricia Linhard en wethouder Freek Ossel en Achmed Baadoud. Info@rodeondernemers.nl
Tijd: 17.30 uur
Locatie: Herengracht 582-584, Amsterdam

Staatssecretaris Jet Bussemaker komt naar voetbalvereniging ONA in Gouda om te praten over sport in de wijk.
Tijd: 16.30 uur
Locatie: voetbalvereniging ONA, Gerard Leeustraat 2, Gouda

Donderdag 11 februari

Staatssecretarissen Frank Heemskerk en Jet Bussemaker geven een presentatie in het Museum voor Communicatie met als titel 'Internet voor blinden en bellen voor doven'.
Tijd: 10.00 uur
Locatie: Museum voor Communicatie, Zeestraat 82, Den Haag

Fractievoorzitter Mariëtte Hamer bezoekt het VMBO Johan de Witt College in Den Haag. Onderwerp van het bezoek is taalachterstand en sociaal buurtwerk.
Tijd: 11.00-12.15 uur
Locatie: Helena van Doeverenplantsoen, Den Haag

Vrijdag 12 februari

Fractievoorzitter Mariëtte Hamer gaat op werkbezoek in Zwolle, Deventer en Utrecht.
12.00-14.00 uur: Zwolle, Lunchbijeenkomst op MBO Start Deltion, Mozartlaan 15
15.00-18.00 uur: Deventer, bezoek Brede school Snippeling, winkelcentrum Deltaplein en de Rivierenwijk (met Anja Timmer). Afsluiting in buurtrestaurant Keizerslanden, Diepenveenseweg 1B.
19.00-21.00 uur: Utrecht, in gesprek met werkgevers over de crisis, locatie nog niet bekend.



Partij van de Arbeid