Ingezonden persbericht


22 december 2009

Persbericht

Vervolg Streekmarkt Twente in 2010

De producenten van Streekmarkt Twente staan ook in 2010 op elke eerste zaterdag van de maand in Delden. De verkoop van hun ambachtelijke producten vanaf het kerkplein bij de Oude Blasiuskerk blijkt een waar succes. Het bezoekersaantal is gegroeid naar zo'n 3000 personen per markt. In het komende jaar wordt hard gewerkt aan een verdere toename in het aantal bezoekers.

In april 2009 startte het bestuur van Stichting Streekmarkt Twente de eerste Streekmarkt. In die voorjaarsmaand verkochten circa 25 producenten hun waren van eigen bedrijf op het plein in Delden. De eerste markt trok direct ruim 2000 bezoekers, waarvan een groot deel met goed gevulde tassen huiswaarts keerde. Inmiddels is het bezoekersaantal fors gestegen naar 3000 en heeft uitbreiding van het aantal producenten naar 30 geresulteerd in een aantrekkelijk en breed assortiment.

Ondersteuning gemeente Hof van Twente
Aan het eind van 2009 kunnen de initiatiefnemers van de Streekmarkt tevreden terugkijken op dit eerste jaar. Zij hebben de ondersteuning van LTO Noord, de Gemeente Hof van Twente, Leader Zuid-Twente en het Fonds Ontwikkeling Duurzame Land- en Tuinbouw benut om te groeien naar een markt die zowel voor de producenten als de consumenten werkelijk de moeite waard is. Vanwege de economische impuls van de Streekmarkt en de positieve aandacht voor Delden heeft de gemeente Hof van Twente ook voor 2010 haar ondersteuning toegezegd.

Volgende markt: 6 februari 2010
De producenten hechten veel waarde aan de vaste verkoopplek in Delden en daarbij de vaste tijd op de eerste zaterdag van de maand. Vanwege de jaarwisseling slaan zij echter de eerste zaterdag van januari (2 januari 2010) over. Vanaf 6 februari zijn de producenten weer te vinden bij de Oude Blasiuskerk met verse, smakelijke producten.

Streekmarkt Twente wordt ondersteund door LTO Noord, de Gemeente Hof van Twente, Leader Zuid-Twente en het Fonds Ontwikkeling Duurzame Land- en Tuinbouw.

Noot voor redacties

(