Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 januari 2010

Zaterdag 6 en zondag 7 februari Stockhausen/Kagel Festival in Muziekgebouw aan 't IJ

22 TRACKS LANCEERT PLAYLIST

STOCKHAUSEN/KAGEL FESTIVAL

De populaire online jukebox 22tracks lanceert vandaag een playlist met 22 muziekstukken van twee recent overleden grondleggers van de hedendaagse muziek: Karlheinz Stockhausen en Mauricio Kagel. De muzieklijst is een samenwerking met Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam, die deze componisten op zaterdag 6 en zondag 7 februari eert in een festival. Zij beïnvloedden zowel hedendaagse componisten als jazz, dance- en popmusici. Doel van de door Nederlanders opgezette 22tracks is nieuwe muziek en nieuwe muziekgenres onder de aandacht te brengen van het publiek.

De werken die op 22tracks te horen zijn, geven een beeld van het rijke oeuvre van Stockhausen en Kagel. Tijdens het tweedaagse festival zullen topensembles die intensief met de componisten werkten, in acht concerten muziek van beiden spelen; Ensemble Modern en musikFabrik uit Duitsland en het Nederlandse Asko|Schönberg. Ook Calefax rietkwintet en Nieuw Ensemble spelen werken. Het festivalprogramma biedt naast de concerten ook films en een debat.

22tracks

Het in Amsterdam gevestigde 22tracks.com wordt maandelijks door meer dan 200.000 muziekliefhebbers bezocht. De bezoeker luistert gemiddeld naar 10 tracks. Muziekgebouw aan 't IJ heeft naast de tijdelijke Stockhausen/Kagel playlist ook een permanente lijst 'Contemporary' op 22tracks.

Voor meer informatie over het Stochausen/Kagel Festival zie www.muziekgebouw.nl, ook voor het bestellen van kaarten (kassa 020-788 2000 / ma-za 12.00-19.00 uur).

Noot voor de redactie,