Gemeente Delft

Zingende Stembus bevordert Delftse opkomst

Met de slogan Ja, ik stem in Delft, een metersgroot rood potlood en een campagnelied trekt de komende weken de Zingende Stembus door Delft om de inwoners duidelijk te maken dat op 3 maart 2010 de gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Burgemeester Bas Verkerk geeft op zaterdag 6 februari om 11.00 uur bij het stadhuis op de Markt het startsein voor de opkomstbevorderende campagne.

De Zingende Stembus is die dag voor het eerst in de stad te zien. Ook hangen de komende weken posters in de stad met de slogan Ja, ik stem in Delft. Niet alleen op straat, maar ook in de 47 locaties die op 3 maart fungeren als stembureau. Zo weet iedereen waar hij of zij in de buurt kan stemmen.

De campagne draagt geen politieke boodschap uit, maar laat op een vrolijke en positieve manier zien dat de Delftenaren het op 3 maart voor het zeggen hebben. Dan bepalen zij door welke 37 mannen en vrouwen zij vertegenwoordigd willen worden in de gemeenteraad.

Overal waar de Stembus stopt, worden flyers uitgedeeld met informatie over de verkiezingen, de deelnemende partijen en de tekst van het campagnelied dat live wordt gezongen. Daarnaast wordt iedereen opgeroepen op de foto te gaan met het gigantische potlood. De leukste inzendingen worden beloond met een bekende appeltaart uit Delft.

De Zingende Stembus stopt op zaterdag 6 februari op de volgende plaatsen: 10.00 uur winkelcentrum Nassaulaan, 11.00 uur Markt, 12.00 uur DOK Vesteplein, 13.00 uur winkelcentrum De Hoven, 14.00 uur Bastiaansplein, 15.00 uur Beestenmarkt.

Op zaterdag 27 februari rijdt de Zingende Stembus opnieuw door Delft. De route is dan: 10.00 uur Tanthof-West Bikolaan, 11.00 uur Tanthof-Oost Dasstraat, 12.00 uur winkelcentrum Verdiplein, 13.00 uur parkeerplaats Persijnlaan, 14.00 uur Hof van Delftlaan, 15.00 uur winkelcentrum Nassaulaan.

Delftenaren die meer informatie over de verkiezingen willen hebben, kunnen hiervoor op de website www.jaikstemindelft.nl terecht. Daar kan iedereen ook het Kieskompas raadplegen. Dat laat aan de hand van stellingen zien waar de partijen in het politieke landschap staan.