Dienstenbond CNV

Nieuws

5 februari 2010

CAO Sport: stand van zaken

Uw cao verliep op 31 mei 2009. Momenteel zitten we in de nawerking van de cao. De onderhandelingen betreffende de nieuwe cao lopen sinds begin vorig jaar. Door middel van deze info wil ik u graag op de hoogte brengen van de meest recentelijk ontwikkelingen. De onderhandelingen verlopen niet zoals gewenst. Het grootste struikelblok vormt de salarisverhoging. Hieronder vindt u meer gedetailleerde informatie. Vervolgens zou ik mijzelf graag aan u willen voorstellen.

Verlopen cao. Wat nu?
De cao Sport verliep op 31 mei 2009. Dit betekent concreet dat wij nu in de nawerking van de cao zitten. Deze nawerking loopt tot 31 mei 2010. Uw werkgever zal zich dus nog steeds aan alle bepalingen van de cao van 1 juni 2007 tot en met 31 mei 2009 moeten houden. Na de nawerking zou de werkgever vrij zijn om nieuwe werknemers aan te nemen met een individueel arbeidsovereenkomst. Echter ligt het niet in onze verwachting dat het zover zou komen.

Uw salaris
De onderhandelingen zijn begin 2009 begonnen. Echter zijn deze, voor de zomer, in een impasse geraakt en is er besloten om een `zomerstop' in te lassen. Helaas zijn de onderhandelingsdelegaties na de `zomerstop' amper tot elkaar weten te komen. Het grootste struikelblok vormt de salarisverhoging. Uw werkgever wil een eenjarig koopkrachtbehoud bieden voor een cao die anderhalf jaar dient te lopen, namelijk van 1 juni 2009 tot en met 31 december 2010. Dit koopkrachtbehoud zal gefinancierd worden in drie vormen, te weten: een gedeelte structureel, een gedeelte incidenteel en een gedeelte om de stijging van de pensioenpremie voor haar rekening te nemen. CNV Dienstenbond vindt dit een te mager bod. Uw werkgever zegt dat zij primair gericht is op behoud van werkgelegenheid en daarom met een mager bod moet komen.

Verlofdagen
Uw werkgever is van mening dat er teveel verlofdagen in de cao zitten. Deze willen zij verminderen. Gedacht wordt dan aan bijvoorbeeld 5 mei, zoals in andere sectoren, eens in de vijf jaar als vrije dag te beschouwen. Echter wordt niets ter compensatie geboden. Zoals het er nu staat moet u dus uw eigen koopkrachtbehoud gaan betalen. Dit kan, volgens CNV Dienstenbond, niet de bedoeling zijn.

Nieuwe bestuurder
Graag zou ik van dit moment gebruik maken om mijzelf aan u voor te stellen. Mijn naam is Afshin Towhidi en ik ben sinds medio 2009 werkzaam bij CNV Dienstenbond als bestuurder. Uw cao zit in mijn pakket. U vindt hieronder mijn contactgegevens. Schroom niet om met eventuele vragen en opmerkingen een beroep op mij te doen.

Reacties/vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw eventuele vragen bij mij terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 023-5651052.