Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt branden

Culemborg, 06-02-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee autobranden in de Culemborgse wijk Parijs geweest. In het centrum brandde een papiercontainer uit. De technische recherche onderzoekt de autobranden. Ook is zaterdagmorgen een buurtonderzoek gestart.

Om 4.15 uur werd de politie gebeld dat een auto op een parkeerplaats aan de Landzichtweg in brand stond. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat een bus die ernaast stond, ook flinke brandschade opliep.

Rond 4.30 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op de Stellingmolenstraat. Binnen enkele minuten waren agenten bij de brand. Doordat de brandende auto in een rij geparkeerd stond, raakten ook twee andere autos beschadigd. Ook vatte een haag van een woning vlam. De brandweer had ook deze brand snel onder controle.

Rond 4.45 uur werd gemeld dat een papiercontainer aan de Binnenmolenstraat (centrum van Culemborg) in brand stond. Agenten probeerden het brandje met hun brandblusser te blussen, maar de brandweer moest erbij komen om het vuur definitief uit te maken. Naast de container en een wat zwarte muur was er verder geen schade.

Onderzoek

De politie is zaterdagmorgen gestart met een buurtonderzoek op de verschillende locaties. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de branden. Ook zijn agenten bezig met het opnemen van aangiftes van de eigenaren van de beschadigde autos.

Hebt u in de nacht van vrijdag of zaterdag tussen 04.00 en 05.00 uur iets gezien wat verband zou kunnen hebben met deze branden? Neemt u dan contact op met politieteam Buren, Culemborg via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 7000.

(11)

Laatst gewijzigd 06-02-2010 12:14 | © Regio Gelderland-Zuid |