"Vernieuwingsagenda D66 perfect voor Westland"

WESTLAND, 20100206 -- In themapark De Westlandse Druif werd op vrijdag 5 februari het verkiezingsprogramma van D66 Westland officieel gepresenteerd.


De eerste exemplaren werden door afdelingsvoorzitter Maxim van Ooijen overhandigd aan D66-senator Gerard Schouw en lijsttrekker Tamara van Riet.

Gerard Schouw, geboren in Poeldijk, vertelde nog regelmatig op familiebezoek in Westland te komen: "Mijn hele Westlandse familie gaat op 3 maart op D66 stemmen". In de afgelopen jaren werd hij in de Eerste Kamer vaak beschouwd als behorend tot een 'uitstervend ras'. "Maar gelukkig heb ik die typisch Westlandse mentaliteit meegekregen: als je erin gelooft, ga je door!".

"D66 heeft een vernieuwingsagenda opgesteld die perfect past op Westland", aldus Schouw. "Flexibel omgaan met arbeid, de woningmarkt aanpakken en vooral zorgen dat het economisch motorblok van Westland toekomstbestendig blijft. Dat betekent omschakelen van een kwantitatieve naar een kwalitatieve tuinbouwsector."

In dit licht noemde hij het vernietigen van het raadsbesluit over de koopzondagen twee keer fout: "Je negeert de democratie en je mist de kans om de economie te vergroten. Het is een voorbeeld van arrogantie van de macht."

Lijsttrekker Tamara van Riet schetste de drieslag in het programma: "Ontplooi jezelf in Westland... in harmonie met je omgeving... onder optimale randvoorwaarden. Dit vertaalt zich onder andere in onze wens voor een HBO in de gemeente, een bereikbaar Westland en meer gemeenteloketten in de dorpen. En natuurlijk geen gigantisch nieuw gemeentehuis midden in Naaldwijk."




Ingezonden persbericht