Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Tilburg, 06-02-2010

Politie spreekt van een gezellige sfeer in het uitgaansgebied van Breda

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een gezellige sfeer. Er werden geen arrestaties verricht. Wel kregen 20 centrumbezoekers een bekeuring voor uiteenlopende zaken zoals fout parkeren, wildplassen en het niet voeren van verlichting.

Politie arresteert veelpleger voor poging inbraak bedrijf

BREDA - De politie heeft vanmorgen even na 03.30 uur op het Spinveld een 35-jarige Bredanaar aangehouden. Een oplettende getuige meldde dat een man in het donker gekleed zich verdacht gedroeg bij een bedrijf op het Spinveld. Politie-eenheden stelden een onderzoek in en troffen een kapotte ruit bij een bedrijf aan. In de directe omgeving zagen ze de verdachte lopen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich. Om hem onder controle te houden pasten de agenten geweld toe. Dit voorkwam dat de verdachte hun een kopstoot en een trap kon geven. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

PRINSENBEEK - De politie heeft kort na middernacht op de Schutsestraat een 50-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten namen poolshoogte na een ontvangen melding van een verkeersongeval. In de Schutsestraat troffen ze twee zwaar beschadigde auto's en een beschadigd bushokje aan. Onderzoek wees uit dat de 50-jarige man als bestuurder van een auto over de Schutsestraat reed. In een bocht botste hij op een geparkeerde auto die vervolgens door de klap in beweging kwam tegen een bushokje. Tijdens het aanspreken van de automobilist bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 550 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie reikt huisverbod uit na huiselijk geweld.

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 20.15 uur in een woning in Breda een 23-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn moeder en zus te hebben bedreigd. In het belang van het onderzoek is hij op het bureau in verzekering gesteld.

Volgens de verklaring van één van de gezinsleden bedreigde de
28-jarige Amsterdammer gisteravond zijn moeder en zus in de woning met de dood. Tijdens de dreiging vernielde hij huisraad en zocht
vervolgens de confrontatie op met een familielid. Door de dreigende situatie werd de politie gealarmeerd die de verdachte aanhield. Aan hem wordt een huisverbod uitgereikt.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig
vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Bemiddeling maakt geen indruk op Bredanaar

BREDA - De politie heeft gistermiddag een 34-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en vernieling. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving gistermiddag voor de tweede keer de melding van een burenconflict. Eerder die dag, na de eerste melding had de politie tussen beide partijen bemiddeld. Nadat de lucht geklaard was waren de agenten vertrokken. Dit bleek van korte duur. Rond 16.30 uur ontving de politie opnieuw een melding van een conflict. Ter plaatse werden ze aangesproken door een 30-jarige vrouw die vertelde dat haar
overbuurman gedreigd had haar en andere aanwezigen in haar woning iets aan te doen. Om zijn woorden kracht bij te zetten had hij een fiets tegen de voordeur gegooid. Op zowel de fiets als de deur troffen de agenten schade aan.

Bredanaar mishandeld en bedreigd

BREDA - De politie heeft gistermiddag in de Oranjeboom een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 34-jarige kennis uit Breda te hebben bedreigd en mishandeld. hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer vertelde dat hij in zijn woning woorden kreeg met de verdachte die tijdelijk bij hem logeerde. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte het slachtoffer in het gezicht sloeg. tijdens het handgemeen pakte de 28-jarige een mes uit de lade en liep daarmee in de richting van de Bredanaar die de woning uitvluchtte. De politie werd gealarmeerd. Agenten troffen de verdachte in de Oranjeboom aan.

15 bestuurders onder invloed tijdens alcoholcontrole

BREDA - Agenten van het politieteam Breda Zuid-Oost hebben gisteravond en vannacht, samen met de medewerkers van het Verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden op twee locaties in Breda. Tussen 21.00 uur en 23.30 uur werd het verkeer op de Raadhuisstraat gecontroleerd en tussen 01.00 uur en 03.00 uur het verkeer op de Claudius
Prinsenlaan. Er werden in totaal 413 blaastesten op straat afgenomen. In 15 gevallen bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde.

In de Raadhuisstraat legden 279 bestuurders een blaastest af waarbij 9 bestuurder werden aangehouden omdat zij onder invloed van
alcoholhoudende drank bleken te verkeren. Na ademanalyse bleken de 8 bestuurder boven de wettelijke limiet van 220 ug/l uit te komen te weten tussen de 245 en 395 ug/l. Eén bestuurder blies 165 ug/l echter betrof het hier een beginnend bestuurder waarvoor een limiet van 88 ug/l is gesteld. Alle aangehouden bestuurders zijn na verhoor met een rijverbod en proces-verbaal op zak heengezonden.

Op de Claudius Prinsenlaan hebben 134 bestuurders een blaastest afgelegd waarbij er 7 zijn aangehouden. Vijf automobilisten hadden een uitslag na ademanalyse tussen de 240 en 550 ug/l. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij als beginnend bestuurder op een bromfiets reed en een uitslag van 445 ug/l had. Bij een beginnend bestuurder wordt het rijbewijs vanaf 350 ug/l ingevorderd. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij weigerde na niet voltooide ademonderzoeken, zich te onderwerpen aan een bloedonderzoek. Ook tegen voornoemde bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn na verhoor heengezonden.

Auteur: Desirée Brabers