Politie Midden- en West Brabant
persberichten district Oosterhout

Oosterhout, 06-02-2010

Politie zet 15 rechercheurs op het schietincident Sprang Capelle (bericht 2)

SPRANG CAPELLE - De politie heeft een team van 15 rechercheurs samengesteld die onderzoek doen naar het schietincident op het Halvezolenpad. Het slachtoffer, de 42-jarige vrouw, verblijft in het Tweestedenziekenhuis. Ze raakte bij het incident ernstig gewond. Haar toestand is niet levensbedreigend. De 61-jarige man die gistermiddag in het centrum van Waalwijk werd aangehouden is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt aanstaande maandag in de uitzending aandacht aan de zaak.

Het slachtoffer fietste gistermiddag (05/02) rond 13.15 uur vanuit Waalwijk in de richting van Sprang-Capelle toen zij door een man, die achter een boom stond te wachten, onder vuur genomen werd. De dader ging er vervolgens op een fiets vandoor in de richting van Waalwijk. Op het moment dat de agenten ter plaatse kwamen was de vrouw bij kennis en vertelde in het kort wat er gebeurd was. Ten tijde van het incident waren er meerdere scholieren in de omgeving. De jongeren sloegen alarm en ontfermden zich over het slachtoffer.

De technische recherche van de politie Midden en West Brabant startte gistermiddag met een uitgebreid sporenonderzoek waardoor het
Halvezolenpad grotendeels afgezet werd. Rechercheurs besteden vandaag aandacht aan een omgevings- en passantenonderzoek en het verwerken van informatie. De politie verzoekt mensen, die of getuigen zijn geweest van het incident of op enigerlei wijze informatie hebben dringend contact op te nemen via het algemene nummer 0900-8844.

Bureau Brabant besteedt aanstaande maandag, 08 februari aandacht aan de zaak en vraagt de kijker om tips. De eerste uitzending is op maandag 08 februari 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 09 februari 2010 om 17.00 uur.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist

WAALWIJK - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit Drunen. Tijdens een routinecontrole op de Looierij roken agenten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 665 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij 7 tot 8 glazen wijn gedronken te hebben.

Automobilist weigert mee te werken aan blaastest

MADE - De politie heeft vanmorgen tegen 01.30 uur in de Godfried Schalckenstraat een 44-jarige automobilist aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau maakte hij zich schuldig aan het plegen van een misdrijf doordat hij weigerde medewerking te verlenen aan het onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 24 uur mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de kruising Sterkenburg met de Hoofseweg raakte een 56-jarige fietser uit
Geertruidenberg gewond. De man is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Breda.

Het slachtoffer fietste tegen 18.00 uur over de Hoofseweg richting Arkendonk. Op dat moment reed er een auto die bestuurd werd door een 63-jarige man uit Oosterhout over de Sterkenburg richting Hoofseweg. Op de kruising zag de automobilist het slachtoffer over het hoofd die op het fietspad fietste. Tussen beiden ontstond een aanrijding met het letsel ten gevolge.

Politie onderzoekt overval op benzinestation

KAATSHEUVEL - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval die gisteravond plaats vond op een tankstation aan de Van Heeswijkstraat. Er raakte niemand gewond. De dader is met onder andere een geldbedrag vertrokken.

Gisteravond rond 20.15 uur liep een onbekende man het shopgedeelte van het tankstation binnen. Op dat moment was er één medewerkster, een 34-jarige vrouw, in het station aanwezig. De dader eiste geld en zette zijn woorden kracht bij door met een mes te dreigen. Nadat hij het geld had is te voet vertrokken richting de Sint Josepstraat.

De politie stelde na de melding een uitgebreid onderzoek in en zette de omgeving af. Tijdens haar zoektocht werd het middel SMS-Alert ingezet met de tekst: 'Kaatsheuvel, van Heeswijkstr. Overval, groot mes, dader blanke man 20 jr. smal postuur licht blauw trainingspak, te voet weg richting st. Josephstraat. De inzet leidde niet tot een aanhouding. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen via het algemene nummer 0900-8844 contact op te nemen.

Auteur: Desirée Brabers