Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 06-02-2010

Politie verricht drie arrestaties rondom wedstrijd Willem II - NAC

TILBURG - Agenten die belast waren met het houden van toezicht rondom de wedstrijd Willem II - NAC spreken van een 'rivaliserende' sfeer. De politie verrichte drie arrestaties. De aanhoudingen vonden buiten het stadion plaats, zowel voor als na de wedstrijd. Na het duel zorgde de Mobiele Eenheid op de Ringbaan Zuid voor preventief toezicht tijdens het vertrek van de supporters wat ordelijk verliep. Gedurende de wedstrijd werd er in het stadion vuurwerk tot ontbranding gebracht wat zorgde voor de nodige rookontwikkeling. Teamchef Joop Beekmans van het politieteam Leydal complimenteert de stewards voor hun goede inzet: ' Ik ben onder de indruk van het professionele optreden in het stadion van de stewards. Mede door hun inzet is de wedstrijd
ordentelijk verlopen".

Voorafgaand aan de wedstrijd arresteerde de politie op het Laar een 28-jarige man uit Bristol voor poging tot zware mishandeling. Hij vond het nodig om brandend vuurwerk naar een politiepaard te gooien. Hij is op het bureau in verzekering gesteld. Na de wedstrijd werden twee 28-jarige Tilburgsers aangehouden voor vernieling van een stoel en baldadig gedrag. Beide verdachten mochten na verhoor het bureau verlaten.

Politie pakt vijf stappers op in het centrumgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg hebben vijf arrestaties verricht voor mishandeling, baldadig gedrag, niet voldoen aan bevel of vordering en aanzetten tot wanordelijkheden. Daarnaast kregen negen stappers een bekeuring voor uiteenlopende zaken zoals het opgeven van een valse naam, wildplassen en alcohol op straat. Op het Piusplein probeerde vanmorgen een 26-jarige Tilburgse man een ruzie te sussen waarop hij mishandeld werd door een 20-jarige stadsgenoot. De politie beslis vandaag in samenspraak met het openbaar Ministerie of de verdachte in aanmerking komt voor het 'weekendje weg '.

Een weekendje in de cel, tot en met maandag? Laat het niet zover komen!

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Politie vordert rijbewijzen in van dronken bestuurders

TILBURG / UDENHOUT - De politie heeft de afgelopen nacht in totaal vier rijbewijzen ingevorderd. Tijdens routinecontroles op
verschillende locaties in het district bleek dat drie automobilisten en een bestuurder van een snorfiets een dusdanige overschrijding van het toelaatbare aan alcohol in het bloed hadden waardoor ze het rijbewijs achter mochten laten.

Een 56-jarige automobilist uit Tilburg had na controle op de
Gilzerbaan715 ug.l aan alcohol in zijn bloed had.

De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur op het Tongerloplein in Udenhout een 17-jarige jongen uit Berkel Enschot aangehouden. De jongen die als bestuurder op een snorfiets reed had 540 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.
Op de Spoorlaan liepeen 26-jarige Tilburgse automobilist tegen de lamp.Bij hem wees een ademtest uit dat hij 760 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Beginnend bestuurder overschrijdt 10x de toegestane hoeveelheid

De politie heeft rond 03.30 uur op het NS-Plein een 18-jarige
automobilist uit Oisterwijk aangehouden. Zijn rijgedrag viel agenten op. De man reed als bestuurder van een personenauto met hoge snelheid en minderde geen vaart op de kruising met de Spoorlaan. Tijdens het aanspreken bleek dat de Oisterwijker onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau wees de ademtest uit dat hij bijna 10 x de toegestane hoeveelheid overschreed, namelijk 825 ug/l. Voor beginnende bestuurders is de limiet 88 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Recreatiewoning verwoest door brand

BIEST HOUTAKKER - Een brand heeft kort na middernacht een
recreatiewoning aan de Rentmeestersedijk verwoest. De hulpdiensten ontvingen rond 00.30 uur de melding van een brand in het houten chalet. Ter plaatse kon de brandweer het niet voorkomen dat het pand geheel afbrandde. Tijdens de brand was er niemand in het pand
aanwezig. De oorzaak is nog niet duidelijk.

Politie onderzoekt beroving Tilburgse

TILBURG - De politie onderzoekt een beroving die vanmorgen plaats gevonden heeft in de Lancierstraat. Het slachtoffer, een 24-jarige vrouw, vertelde dat ze rond 04.00 uur op straat aangesproken werd door een onbekende man die haar geld vroeg. Om zijn woorden kracht bij te zetten sloeg hij haar tegen haar gezicht. Uit angst gaf het
slachtoffer de man (getint, tussen de 25 en 30 jaar) geld die daarop vertrok. Ten gevolge van de klap raakte de Tilburgse gewond aan haar kaak.

Auteur: Desirée Brabers