Gigaracing

Giedo toont spierballen in race 2

De tweede race in Abu Dhabi was er één van wisselende successen voor Giedo van der Garde. De Nederlander eindigde weliswaar als negentiende na een onvoorziene pitstop, maar liet ondertussen zien dat hij tot de snelste coureurs van het veld behoort.

Giedo startte ook vanaf de negentiende plek na de crash van vrijdag, maar dat weerhield de Barwa Addax-coureur er niet van om een fantastische inhaalrace te rijden. Giedo ging als een warm mes door de boter, tot een mislukte inhaalmanoeuvre hem naar de pits dwong. Na zijn stop was Giedo opnieuw zeer snel. "Jammer van dat moment, maar afgezien daarvan was dit een zeer positieve dag", liet hij weten.

"Na de race van vrijdag hadden we de auto meer op mijn rijstijl aangepast en dat bleek een enorme stap vooruit. Ik hing ontzettend hard en reed een heerlijke inhaalrace. Toen ik echter de zesde positie wilde overnemen stuurde m'n concurrent gewoon in terwijl ik er naast zat. Ik moest een nieuwe voorvleugel halen, waarna ik opnieuw als de brandweer ging."

"Dit was een belangrijk en positief weekend. Ik heb het team goed leren kennen met het oog op de Main Series en gedurende het weekend hebben we ons flink verbeterd. Daarnaast heeft het circuit voor mij geen geheimen meer, dus zijn we goed voorbereid op het Main Series-kampioenschap. Over een maandje gaan we daarvoor testen en daar kijk ik dan ook zeker naar uit."