Ingezonden persbericht


Flying Dutchman Robin van Persie brengt klasse naar Dubai

DUBAI, U.A.E., 6 februari 2010 - Robin van Persie, de ster van Arsenal die bekend staat om zijn techniek, is vliegensvlug in Dubai om iets van zijn explosieve kracht en topklasse mee te geven aan jonge voetbaltalenten in Dubai. Emirates maakte van de gelegenheid gebruik om de voetballer te informeren over het laatste nieuws dat Emirates per 1 mei dagelijkse vluchten tussen zijn thuisland en Dubai gaat onderhouden.

De Flying 'Emirates' Dutchman vloog met een snelheid van circa 900 kilometer in een 777-200 LR van Emirates vanaf London Heathrow naar Dubai voor een speciale trainingsessie van de Arsenal Soccer School. Deze wordt volledig gesponsord door een joint venture van Arsenal en Emirates. De Arsenal Soccer School is een voetbalacademie waar jongens en meisjes van alle leeftijden en niveaus de kans krijgen om op z'n Arsenal's te leren voetballen.

Van Persie is een Nederlandse topvoetballer die onder contract staat bij de Engelse club Arsenal. In Dubai werd hij uitgebreid geïnformeerd over een van de nieuwste doelen van Emirates om rechtstreekse vluchten uit te voeren op zijn thuisland Nederland. Een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Dubai start op 1 mei.

Boutros Boutros, Divisional Senior Vice President Corporate Communications van de luchtvaartmaatschappij zegt hierover: "Dit is weer een mooi voorbeeld van de perfecte match tussen Arsenal en Emirates. Niet alleen inspireert Robin's bezoek jonge voetballers, zijn energieke en innovatieve spel reflecteren onze manier van zaken doen en natuurlijk de wijze waarop wij onze vluchtverbinding met Amsterdam gaan lanceren.

Het was in 1994 dat Emirates alle sponsorrecords brak door met Arsenal het grootste sponsorcontract uit de Engelse voetbalgeschiedenis af te sluiten. Inclusief het recht op de naam van de thuisbasis van Arsenal, Emirates Stadium. De internationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten is tevens een Official Partner van de FIFA World Cup.

Meer informatie over de Arsenal Soccer School Dubai is te vinden op www.arsenalsoccerschooldubai.com of via telefoonnummer + 9714 809 6679.

Voor meer informatie over Emirates zie www.emirates.com.