Nederlands fotomuseum


Weekend van het Fotoboek 2010

6-02-2010 - 7-02-2010

11:00 tot 18:30 uur

In de 2010-editie van het Weekend van het Fotoboek staat Verhalen vertellen centraal. Het programma omvat interviews, gesprekken, een (antiquarische) fotoboekenmarkt en een pitch, waarin jonge fotografen hun plannen voor publicaties aan experts ter beoordeling kunnen voorleggen. Bekende namen uit de internationale fotografiewereld en jong opkomend talent verlenen hun medewerking aan dit jaarlijks terugkerende evenement. Met dit jaar onder anderen Julian Germain, Theo Baart, Petra Stavast, Erik Kessels en Willem Popelier.

Het fotoboek is een niet weg te denken medium voor de fotograaf om een verhaal te vertellen. Opmerkelijk vaak is dat het levensverhaal van de fotograaf zelf. De blik richt zich op de eigen jeugd, het gezinsleven, het landschap uit zijn herinnering. De fotograaf doet een beroep op zijn geheugen en gebruikt naast zijn eigen camera ook familiekiekjes. In andere gevallen richt de blik zich juist naar buiten en stuit de fotograaf op de intieme wereld van een onbekende. Een wereld die nog moet worden ontdekt en die met beelden en tekst wordt gereconstrueerd. Feit en fictie vullen elkaar aan. Een nieuw verhaal ontstaat met in de hoofdrol tot dan toe onbekende personen. Het vertellen van verhalen over ervaringen en zaken uit het verleden, het is een manier om te herinneren.

live subsidies aanvragen
Publicatiesubsidies kunnen bij het Fonds BKVB doorgaans alleen per formulier en niet live aangevraagd worden, maar tijdens het Weekend van het Fotoboek wil het Fonds BKVB bij wijze van uitzondering en experiment, vooral jonge (documentaire) fotografen, een kans bieden om hun aanvraag mondeling toe te lichten. Het Fonds BKVB biedt deze mogelijkheid eenmalig aan maximaal twaalf fotografen. Deze vergadering is, net als alle andere vergaderingen, niet openbaar en vindt plaats op zaterdag 6 februari in het Nederlands Fotomuseum. De deadline voor het aanmelden van een aanvraag is vrijdag 22 januari 2010. Meer informatie is op de website van het Fonds BKVB te vinden.

programma
Voor de programma's van de beide dagen kijkt u in de agenda bij de items van de individuele dagen of klikt u aan de rechterkant van deze pagina voor een directe link.

kaarten kopen
U kunt kaarten voor de individuele dagen kopen of en kaart aanschaffen voor het hele weekend waarmee u voordeliger uit bent. Hieronder ziet u de verschillende kaartsoorten en prijzen op een rij. U koopt de kaarten via de webwinkel. Aan de rechterkant van deze pagina vindt u snelle links. U betalingsbevestiging is uw toegangsbewijs. Vergeet u die niet mee te nemen. Alle kaarten zijn inclusief borrel en entree tot het Nederlands Fotomuseum.

Tarief
Zaterdag
Zondag
Zaterdag en zondag
Normaal ¤ 25
¤25 ¤40
Reductie*
¤ 12,50
¤12,50 ¤20


* Het reductietarief is beschikbaar voor studenten en jaarkaarthouders en op vertoon van uw collegekaart of jaarkaart.

combineren
Het Weekend van het Fotoboek vindt plaats tijdens Art Rotterdam en wordt georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum en Kunstenaars&CO. PhotoQ.nl is de mediapartner van het weekend.