TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-02-2010

Televisie
MIJN VADER IS DE BESTE!
Uitzending vanaf zaterdag 6 februari
Z@PP (Nederland 3) - 19.00 uur

YOLANTHE DOET WEKELIJKS 'VADERSCHAPSTEST'

Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert vanaf aanstaande zaterdag, 6 februari, de nieuwe TROS- familiespelshow MIJN VADER IS DE BESTE! op Z@PP. In iedere aflevering gaan vier vaders tot het uiterste zodat hun zoon of dochter na afloop kan zeggen: 'Mijn vader is de beste!' Klimmend, rennend, kruipend en soms zelfs vliegend strijden de vaders met hulp van hun kind om een plek in de finale.

De vaders zijn degene die de spellen daadwerkelijk spelen, de kinderen assisteren of moedigen aan. De vier mannen moeten over behoorlijk wat kennis en kracht beschikken om de diverse spelrondes te kunnen winnen. In iedere ronde doet Yolanthe een beroep op hun fysieke en mentale uithoudingsvermogen. Na vijf enerverende en soms uitputtende rondes wordt duidelijk wie de sterkste, snelste, slimste en meest dappere vader van Nederland is.

In de eerste aflevering gaan de kandidaten onder meer 'tomaten happen' in een aquarium met maar tien tomaten en een veelvoud aan gladde, pijlsnelle palingen. Ook 'het dartspel' staat op het programma waarbij het kind aan een lier in de lucht hangt en fungeert als dartpijl. De vader 'gooit' zijn kind naar een levensgroot dartbord en probeert in twee minuten tijd zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Het winnende koppel speelt het 'meloenenspel'. Boven in de tribune hangt een lange, gedeeltelijk doorzichtige, pijp. Het kind gooit vanaf boven een aantal afgekeurde meloenen door de buis. Als de meloenen er beneden uit komen rollen moet vader proberen de vruchten tot moes te slaan met een knuppel. Als vader een meloen kapot slaat, wint hij de droomprijs van zijn kind.

Voor meer informatie: www.tros.nl/mijnvaderisdebeste