TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-02-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending vanaf zaterdag 6 februari
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED OP VERKIEZINGSTOURNEE

Het Radio 1-programma TROS KAMERBREED gaat op verkiezingstournee. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart is het programma de hele maand februari, dus vier 4 zaterdagochtenden, aanwezig in het land.

Presentatoren Margriet Vroomans en Kees Boonman maken een tour door het land en praten met lokale gemeenteraadsleden en bestuurders over actuele problemen in hun gemeente.

Op zaterdag 6 februari komt de uitzending vanuit Delfzijl. Dan gaat het onder andere over het grootste probleem van deze stad in het noordoosten van Groningen: het wegtrekken van de inwoners en de gevolgen daarvan voor de voorzieningen in Delfzijl.

Een week later, op zaterdag 13 februari, is TROS KAMERBREED in Almere, een van de twee gemeentes waar de PVV meedoet aan de verkiezingen. Almere groeit in inwonertal en wil nog veel groter worden, maar verwacht dan wel wat meer medewerking vanuit 'Den Haag'.

Op zaterdag 20 februari komt de uitzending vanuit Urk, vroeger een eiland, nog steeds een vissersplaats. En als het aan de minister van Economische Zaken ligt binnenkort beroemd vanwege de aanleg van een groot windmolenpark. Politiek en inwoners van Urk verzetten zich hier met man en macht tegen.

Op 27 februari, de laatste zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen, strijkt TROS KAMERBREED neer in Rotterdam, waar net als vier jaar geleden de strijd vooral tussen de PvdA en Leefbaar Rotterdam lijkt te gaan.

De aftrap van de tour was zaterdag 30 januari op Het Binnenhof in Den Haag. Hier waren de partijvoorzitters van PvdA, CDA en D66 te gast.

Luisteraars zijn welkom om de uitzending bij te wonen. Kijk voor de exacte locatie op www.troskamerbreed.nl. Publiek wordt vriendelijk verzocht zich van tevoren aan te melden via troskamerbreed@tros.nl.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman