Evangelische Omroep

DEENSE SCHOONZUSSEN MARY EN MARIE ONDER DE LOEP
Blauw Bloed, zaterdag 6 februari om 19.35 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de Deense prinsessen Mary en Marie. Ze vieren allebei deze week hun verjaardag, maar daarnaast hebben ze nog veel meer met elkaar gemeen. Ze kwamen uit het buitenland om met hun Deense prins op het witte paard te trouwen en ze zetten zich in voor verschillende Deense goede doelen. In Blauw Bloed een nadere blik op Mary en Marie. Verder in Blauw Bloed een portret van de Britse prinses Margaret. Koningin Beatrix doopt dinsdag in Vlissingen een nieuw patrouilleschip van Defensie en modefotograaf Mike van den Toorn geeft zijn mening over de outfits van onze royals. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Bijbanen royals
De meeste leden van onze koninklijke familie krijgen geen vergoeding van de staat. Zij zorgen zelf dat er brood op de plank komt. Dit zorgt soms voor ophef. Zo was prins Maurits de afgelopen week in het nieuws. Volgens een aantal politieke partijen wordt hij te rijkelijk beloond voor zijn medewerking aan een campagne over elektrisch autorijden. Op welke manieren verdienen royals in binnen- en buitenland hun geld als ze geen dotatie ontvangen?

Portret prinses Margaret
In Blauw Bloed een portret van prinses Margaret, de jongere zus van de Britse koningin Elizabeth. Ze leidde een roerig leven en stond lange tijd bekend als een van de meest begeerde prinsessen ter wereld. Prinses Margaret overleed op 9 februari 2002.

Koninklijke tuinen
Een beetje paleis kan tegenwoordig niet zonder een fraai aangelegde en goed bijgehouden tuin. Dankzij prins Charles weten we dat sommige royals daar zelf ook graag moeite voor doen. Blauw Bloed spreekt onder andere met de voormalige hoofdtuinier van Charles en bekijkt welke andere tuinen met recht het predikaat 'koninklijk' dragen.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep