Ingezonden persbericht


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 3 februari 2010

WMDC organiseert benefietavond Heart for Haïti

In samenwerking met enkele studenten van Codarts organiseert het WMDC op zaterdagavond 6 februari een benefietavond met live optredens voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Rotterdam maakte tijdens de grote inzamelingactie voor Haïti bekend dat zij ¤600.000 schenkt aan de slachtofferrs van de aardbeving. Maar er komt meer hulp uit Rotterdam! Heart for Haïti is een initiatief van het WMDC i.s.m. enkele studenten van het Rotterdams Conservatorium voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De entreeprijs van ¤5 euro gaat in zijn geheel naar Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Bijzonder deze avond is het optreden van Sandra Mirabal Jean Claude, de dochter van Martha Jean Claude die in de tijd van oud dictator Papa Doc door hem gevangen is gezet. De problematiek van Haïti en de enorme wederopbouw die het land nu te wachten staat, wordt nu vooral vanuit een westers perspectief verteld. Met haar optreden in het WMDC wil de 'Miriam Makeba van Haïti' het complete verhaal belichten. Meer informatie over Sandra Mirabal Jean Claude: www.myspace.com/sandramirabaljakobklaasse.

Daarnaast zijn er ook live optredens van: Naomi Sijmons (akoestische blues), Charanga 214 met special guest (live salsa band), Mozart Never Did This met special guests (drum'n' bass percussie), O Bloco (Braziliaanse batacuda) en Callejon del WMDC (Cubaanse rumba). DJ Menno draait met zijn disco, funk, hiphop & old school soul de avond aan elkaar.

Kom in actie en steun Haïti!

Heart for Haïti
Zaterdag 6 februari | Aanvang: 20.30 (deuren open 20.00) | Entree/donatie: ¤5 WMDC | Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam | 010-2444516 | www.wmdc.nl