Gemeente Hilversum

Aftrap campagne: Voor niXX met de bus 2010

publicatiedatum: woensdag 3 februari 2010

Op zaterdag 6 februari is in de Burgermeesterzaal van Museum Hilversum de officiële aftrap van de campagne `Voor niXX met de bus'. Wethouder Erik Boog: "Steeds meer Hilversummers ontdekken het gratis busvervoer op zaterdagen. Ook veel 65-plussers en WMO-pashouders maken steeds meer gebruik van de bus. Ruim tachtig procent van de inwoners is positief over dit initiatief van de gemeente. In samenwerking met busmaatschappij Connexxion gaan we daarom ook in 2010 door met het aanbieden van gratis busvervoer."

Gratis entree en koffie met gebak
Als startmoment voor de nieuwe campagne, snijdt wethouder Erik Boog op 6 februari om 14.30 uur een taart aan. Iedereen die op deze dag tussen 14.00 uur en 16.00 uur met de bus naar het museum komt, mag gratis naar binnen én krijgt een lekker stukje taart met een kopje koffie. In het museum is nog tot en met 28 februari de tentoonstelling `Gooise vrouwen in de kunst' te zien.

Museum Hilversum heeft ook een speciale actie voor de rest van het jaar. Twee personen die met de bus komen mogen in heel 2010 voor half geld naar binnen. De actie geldt niet voor abonnementhouders.

Elke zaterdag gratis met de bus
Iedereen mag in heel 2010 op zaterdag gratis met de bus in heel Hilversum reizen. Reizigers stappen gewoon in en krijgen een gratis kaartje van de chauffeur.

65-plussers en WMO-pashouders krijgen nog meer niXX 65-plussers en WMO-pashouders genieten van nog meer voordeel. Zij reizen het hele weekend én op werkdagen na 9.00 uur gratis met de bus binnen Hilversum.