TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-02-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 6 februari
Radio 2 - 16.00 uur

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD IN TROS MUZIEKCAFÉ

TROS MUZIEKCAFE heeft ook deze week weer veel live optredens van diverse artiesten. Daniël Dekker is gastheer en hij ontvangt Raymond van het Groenewoud, Kasper van Kooten, Tim Knol en Netsayi.

Raymond van het Groenewoud
Raymond wordt op 14 februari zestig jaar en viert dit met de uitgave van de driedubbele cd 'Omdat ik van je hou' vol klassiekers uit zijn omvangrijke oeuvre. Hij is zowel in België als in Nederland bekend van grote hits als 'Meisjes' en 'Liefde voor muziek'. In 2007 kende het Vlaams Parlement de Gouden Erepenning voor het genre 'kleinkunst' toe aan Van het Groenewoud.

Kasper van Kooten
Kasper is acteur en cabaretier. Daarnaast is hij drummer, zanger, songwriter, componist, arrangeur en presentator. In zijn theatervoorstelling '3KW4RT' brengt hij herkenbare verhalen met een eigenzinnige mening, sterke liedjes, persiflages, typetjes en bovenal intelligente en prikkelende humor. Het gelijknamige album komt deze week uit.

Tim Knol
Op Lowlands 2009 kreeg hij een platencontract en nu heeft hij zijn eerste cd uitgebracht. De net 20 jaar geworden Tim uit Hoorn maakt liedjes met o.a. gitarist Anne Soldaat. Zijn muziek grossiert in lovende recensies en de cd-presentatie in Paradiso was helemaal uitverkocht. Tim's werk laat zich vergelijken met de rootsrock van Gram Parsons, Wilco en Ryan Adams.

Netsayi heeft een reputatie opgebouwd als voortreffelijke en intieme live artieste. Ze bundelt en versmelt de rijkdom van Afrikaanse pop, jazz, soul en folk tot een eigen geluid. De Zimbabwaanse Londense vertelt verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Netsayi is een singer-songwriter met een missie.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl