Monster Worldwide maakt resultaten vierde kwartaal en jaarresultaten 2009 bekend

Omzet van $213 miljoen; uitgestelde inkomsten van $306 miljoen, toename van 15% ten opzichte van balans derde kwartaal 2009

Verwaterd verlies per aandeel uit lopende activiteiten van $0,02; Non-GAAP verwaterd verlies per aandeel van $0,01

Non-GAAP operationele uitgaven van $213 miljoen, afname van 15% ten opzichte van vorig jaar

Sequentiële toename van netto liquide middelen en obligaties van $16 miljoen tot $250 miljoen aan het einde van het jaar

Monster sluit overeenkomst ter overname van Yahoo! HotJobs en sluit meerjarige verkeersovereenkomst met Yahoo!

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20100206 --

Monster Worldwide, Inc. (NYSE:MWW) heeft vandaag haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het jaar eindigend op 31 december 2009.

Sal Iannuzzi, chairman, president en CEO van Monster Worldwide merkt op: “We hebben het jaar afgesloten met een sterk kwartaal vanuit sales-oogpunt. Onze belangrijkste geografische markten vertonen tekenen van voortgezette stabiliteit en verbetering. Ons nieuwe systeem voor het zoeken naar CV's op basis van onze verfijnde 6Sense™-technologie is eind oktober met succes gepresenteerd aan onze klanten in de VS. De voorgenomen overname van HotJobs en de verkeersovereenkomst met Yahoo! Zullen Monster in staat stellen op effectieve wijze mensen die op zoek zijn naar een nieuwe functie toe te voegen en ons klantenbestand aanzienlijk uit te breiden. We zijn enthousiast over onze vooruitgang bij het uitbouwen van Monster en we stappen 2010 binnen, vol vertrouwen dat we een goede positie hebben verworven om ons marktaandeel te vergroten naarmate de wereldeconomie zich herstelt.”

Resultaten vierde kwartaal

De totale inkomsten daalden met 27% tot $213 miljoen in vergelijking met de $293 miljoen, op een pro forma basis, van het corresponderende kwartaal in 2008. Monster Worldwide verkreeg 42% van haar inkomster buiten de Verenigde Staten. De totale inkomsten vielen circa $8 miljoen hoger uit als gevolg van gunstige ontwikkelingen op de valutamarkt.

De omzet van Careers daalde met 30% naar $179 miljoen. De omzet van Careers North America bedroeg $91 miljoen, tegenover $135 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder, een daling van 33%. De omzet van Careers-International daalde met 28% naar $88 miljoen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Internet Advertising & Fees kende een omzet van $34 miljoen, een lichte stijging ten opzichte van de $33 miljoen die werd gerapporteerd voor het vierde kwartaal van vorig jaar.

De geconsolideerde operationele uitgaven bedroegen $210 miljoen, en het verlies uit lopende activiteiten bedroeg $2 miljoen, ofwel $0,02 per verwaterd aandeel, in vergelijking met inkomsten uit lopende activiteiten van $29 miljoen, of $0,24 per verwaterd aandeel, in het vierde kwartaal van vorig jaar. Schommelingen op de valutamarkt hadden een negatieve invloed op de geconsolideerde operationele uitgaven ter waarde van circa $6 miljoen.

In de inkomsten uit lopende activiteiten voor het kwartaal eindigende op 31 december 2009 zijn pro forma aanpassingen vóór belasting opgenomen van $2,7 miljoen, ofwel $0,6 miljoen netto na belasting. Deze pro forma aanpassingen vóór belasting bestaan uit: een kostenpost van $6,1 miljoen als gevolg van de schikking van een gerechtelijk proces en een niet-tijdelijke beperking in verband met de resterende obligaties van het Bedrijf tegen biedprijs; een kostenpost van $2,9 miljoen als gevolg van wereldwijde consolidatie van personeel; een kostenpost van $1,7 miljoen in verband met de wereldwijde consolidatie van faciliteiten; en een inkomstenpost van $8,0 miljoen in verband met terugbetalingen van voormalige functionarissen in het kader van een gerechtelijke schikking met betrekking tot de aandelenuitgiftepraktijken van het Bedrijf in het verleden. Deze pro forma items worden in hun geheel beschreven in de "Aantekeningen betreffende het gebruik van non-GAAP financiële waarden" en zijn in de begeleidende tabellen in overeenstemming gebracht met de GAAP-waarde.

Op non-GAAP basis liet Monster Worldwide operationele uitgaven van $213 miljoen optekenen. Het verlies uit lopende activiteiten bedroeg $1 miljoen, of $0,01 per verwaterd aandeel, tegenover inkomsten van $28 miljoen, of $0,24 per verwaterd aandeel, in de corresponderende periode van het voorgaande jaar.

De liquide middelen uit operationele activiteiten bedroegen $33 miljoen in het vierde kwartaal van 2009. De totale liquiditeitspositie van het Bedrijf steeg gedurende het kwartaal met $16 miljoen. De kapitaaluitgaven bedroegen $10 miljoen, een daling ten opzichte van de $22 miljoen van het vierde kwartaal van vorig jaar en de $12 miljoen van het voorgaande kwartaal van 2009.

Het saldo van uitgestelde inkomsten van Monster Worldwide op 31 december 2009 bedroeg $306 miljoen, tegenover een saldo van $414 miljoen aan het einde van het vierde kwartaal van vorig jaar, en $266 miljoen aan het einde van het derde kwartaal van 2009.

Aan het einde van het vierde kwartaal van 2009 beschikte Monster over een totaal aan liquide middelen ten bedrage van $549 miljoen, en netto liquide middelen en obligaties ter waarde van $250 miljoen, tegenover $234 miljoen aan netto liquide middelen en obligaties aan het einde van het derde kwartaal van 2009.

Monster sluit overeenkomst ter overname van Yahoo! HotJobs en sluit meerjarige verkeersovereenkomst met Yahoo!

In een afzonderlijk persbericht maakt Monster Worldwide bekend een definitieve overeenkomst met Yahoo! Te hebben gesloten voor de overname van de bedrijfsmiddelen van Yahoo! HotJobs, een vooraanstaande online vacaturewebsite. Daarnaast hebben Monster en Yahoo! Een meerjarige commerciële verkeersovereenkomst gesloten die van kracht wordt op het moment van voltooiing van de overname. In het kader van deze overeenkomst wordt Monster de leverancier van vacature-informatie op de startpagina van Yahoo! in de Verenigde Staten en Canada. De transactie koppelt de expertise van Monster op het gebied van de online banenmarkt en de lange geschiedenis van het bedrijf op het gebied van innovatie aan het enorme verkeersnetwerk van Yahoo! en levert aanzienlijke voordelen op voor miljoenen werkzoekenden en klanten wereldwijd.

Jaarresultaten

Monster Worldwide rapporteerde totale inkomsten van $905 miljoen over het jaar eindigende op 31 december 2009, tegenover $1,3 miljard vorig jaar. Dit is een daling van 33%, of 29% indien de gevolgen van de schommelingen in de valutakoersen niet worden meegerekend. De omzet van Monster Careers daalde naar $773 miljoen in vergelijking met de $1,2 miljard van 2008. Internet Advertising & Fees meldde een omzet van $133 miljoen, een lichte stijging ten opzichte van de $130 miljoen die werd gemeld in het voorgaande jaar. Het Bedrijf rapporteerde inkomsten uit lopende activiteiten ter waarde van $19 miljoen, of $0.16 per verwaterd aandeel, tegenover de inkomsten uit lopende activiteiten van $114 miljoen of $0.94 per verwaterd aandeel in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Aanvullende financiële informatie

Het Bedrijf heeft bepaalde aanvullende financiële gegevens gepubliceerd in een afzonderlijk document dat te raadplegen is op: http://about-monster.com/sites/default/files/q409_supplement.pdf of via de Investor Relations-website van het Bedrijf: http://ir.monster.com.

Webcast

De resultaten voor 2009 zullen worden besproken tijdens de driemaandelijkse conference call van Monster Worldwide op 3 februari 2010 om 17:00u. ET. U kunt deelnemen aan de conference call door om 16.50 u. ET in te bellen via telefoonnummer (877) 760-8985 onder vermelding van conference-ID 52168293. Belangstellenden van buiten de Verenigde Staten kunnen inbellen via +1 706 758-9636, onder vermelding van dezelfde conference-ID. De conference call begint precies om 17.00 u. ET. Individuele geïnteresseerden kunnen de driemaandelijkse conference call van Monster Worldwide online beluisteren via het gedeelte Investor Relations van de website van het Bedrijf op het adres http://ir.monster.com. Geïnteresseerden in de Verenigde Staten kunnen na afloop een opname van de conference call beluisteren door te bellen naar (800) 642-1687. Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, kiest u +1 (706) 645-9291 onder vermelding van de conference-ID #52168293. Dit nummer is bereikbaar tot 10 februari 2010, middernacht.

Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), moederbedrijf van Monster(R), al meer dan tien jaar lang de toonaangevende oplossing op de banenmarkt, streeft ernaar mensen te inspireren om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Met vestigingen in belangrijke markten binnen Noord-Amerika, Europa, Azië en Latijns-Amerika spant Monster zich voor iedereen in, door werkgevers in contact te brengen met werkzoekenden op alle niveaus, en door persoonlijke carrièreadviezen te verstrekken aan consumenten wereldwijd. Door middel van online mediasites en services biedt Monster een enorm, doelgericht publiek aan adverteerders. Monster Worldwide is lid van de S&P 500-index. Meer informatie over de toonaangevende producten en diensten van Monster vindt u op www.monster.com.

Opmerkingen betreffende het gebruik van non-GAAP financiële cijfers

Het Bedrijf verstrekt bepaalde financiële gegevens die niet volgens GAAP zijn berekend als aanvulling op de bedrijfsresultaten. Deze waarden zijn niet berekend volgens, of als alternatief voor, algemeen aanvaarde boekhoudbeginselen (Generally Accepted Accounting Principles, “GAAP”) en kunnen afwijken van non-GAAP-waarden die worden gerapporteerd door andere bedrijven. Het Bedrijf is van mening dat de gepresenteerde non-GAAP-waarden nuttige informatie bieden aan bestuurders en beleggers over bepaalde financiële en zakelijke trends met betrekking tot de financiële toestand van het Bedrijf en de resultaten van de activiteiten

Bij de omzet, operationele uitgaven, operationele inkomsten, winstmarge, inkomsten uit lopende activiteiten en verwaterde inkomsten per aandeel die niet volgens GAAP zijn berekend, zijn bepaalde pro forma aanpassingen uitgesloten, waaronder: nettokosten verbonden aan de aandelenuitgiftepraktijken van het Bedrijf in het verleden, het daarmee in verband staande gerechtelijke proces en eventuele boetes of schikkingen; afkoopsommen in verband met het vertrek van voormalige directeuren in het derde kwartaal van 2007; kosten in verband met maatregelen die het Bedrijf heeft genomen in reactie op een schending van de beveiliging in augustus 2007; de strategische herstructureringsactiviteiten die in gang zijn gezet in het derde kwartaal van 2007; kosten in verband met de beëindiging van dienstverbanden en sluiting van faciliteiten, hoofdzakelijk in verband met wereldwijde reorganisatie van producten en technologie; marktwaardeaanpassing van uitgestelde inkomsten in verband de overname van ChinaHR, gerealiseerde en niet-gerealiseerde verliezen op obligaties beschikbaar voor verkoop; en nettobaten in niet-liquide middelen in verband met de omkering van fiscale aansprakelijkheid voor onzekere fiscale posities. Het Bedrijf gebruikt deze non-GAAP cijfers ter beoordeling van de lopende resultaten van de zakelijke kernactiviteiten van het Bedrijf, en in sommige gevallen voor het meten van de prestaties in het kader van de aanmoedigingscompensatieplannen van het Bedrijf. Deze non-GAAP-waarden zijn mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven.

Operationele inkomsten voor waardevermindering en amortisatie (Operating Income Before Depreciation and Amortization, “OIBDA”) wordt gedefinieerd als inkomsten uit activiteiten voor waardevermindering, amortisatie van immateriële activa en amortisatie van compensatie op aandelenbasis en niet-geldelijke kosten in verband met het herstructureringsprogramma van het Bedrijf. Het Bedrijf beschouwt de OIBDA als een belangrijke indicator van haar operationele kracht. Bij deze waarde wordt geen rekening gehouden met de effecten van waardevermindering, amortisatie van immateriële activa, amortisatie van compensatie op basis van aandelen en niet-geldelijke herstructureringskosten van periode tot periode. Het Bedrijf is van mening dat dit nuttig is voor bestuurders en beleggers voor het beoordelen van de operationele prestaties. OIBDA is een non-GAAP-waarde en is mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven.

Vrije cashflow is gedefinieerd als cashflow uit operationele activiteiten verminderd met de kapitaaluitgaven. Vrije cashflow wordt beschouwd als een liquiditeitsindicatie en biedt nuttige informatie over het vermogen van het Bedrijf om kontanten te genereren na investeringen in bedrijfsmiddelen en apparatuur. Vrije cashflow is een non-GAAP-waarde en is mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven. Vrije cashflow komt niet overeen met de totale wijziging in de cashpositie van het Bedrijf voor de periode en dient niet te worden beschouwd als substituut voor een dergelijke waarde.

Netto liquide middelen en obligaties is gedefinieerd als liquide en snel vrij te maken middelen plus op korte en lange termijn verhandelbare waardepapieren, verminderd met de totale schulden. Totale beschikbare liquiditeit is gedefinieerd als liquide en snel vrij te maken middelen, plus op korte en lange termijn verhandelbare obligaties, plus ongebruikte leningen in het kader van onze kredietfaciliteit. Het Bedrijf beschouwd netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquiditeit als een belangrijke indicaties van de liquiditeit en van het vermogen te kunnen voldoen aan lopende verplichtingen. Het Bedrijf gebruikt Netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquide middelen als waarden tijdens het evalueren van verschillende opties voor kapitaalinzet. Netto liquide middelen en obligaties en totale beschikbare liquide middelen zijn non-GAAP-waarden en mogelijk niet vergelijkbaar met waarden die met vergelijkbare namen worden aangeduid door andere bedrijven.

Speciale Opmerking: Met uitzondering van de historische informatie in dit persbericht, zijn de uitspraken in dit persbericht uitspraken met betrekking tot de toekomst (forward-looking statements) in de zin van Section 27A van de Securities Act uit 1933 en Section 21E van de Securities Exchange Act uit 1934. Aan dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst, inclusief uitspraken met betrekking tot de strategische koers van het Bedrijf, vooruitzichten en toekomstige resultaten zijn bepaalde risico's en onzekerheden verbonden. Sommige factoren, waaronder factoren waarop we geen invloed kunnen uitoefenen, kunnen ervoor zorgen dat de werkelijke resultaten in aanzienlijke mate afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst. Tot deze factoren behoren economische en andere omstandigheden binnen de markten waar we actief zijn, risico's die zijn verbonden aan overnamen of afstotingen, concurrentie, en andere risico's die worden besproken op Form 10-K en de andere documenten die door ons zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission, waarvan de inhoud bij verwijzing in dit persbericht zijn opgenomen.

MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET GECONTROLEERD TOTAALOVERZICHT VAN ACTIVITEITEN
(in duizenden, met uitzondering van bedragen per aandeel)
 
  Drie maanden eindigend op 31 december   Twaalf maanden eindigend op 31 december
2009   2008 2009   2008
 
Inkomsten $ 213.149   $ 290.672   $ 905.142   $ 1.343.627  
 
Salarissen en aanverwant 115.047 130.435 463.749 543.268
Kantoor en algemeen 49.472 61.608 231.288 282.699
Marketing en promotie 45.260 52.684 209.661 291.198
(Omkering van) Voorziening voor schikking van rechtszaken, netto - - (6.850 ) 40.100
Herstructurering en andere buitengewone kosten   -     3.156     16.105     16.407  
Totale operationele uitgaven   209.779     247.883     913.953     1.173.672  
 
Operationele inkomsten (verlies) 3.370 42.789 (8.811 ) 169.955
 
Rente en overige, netto   (7.059 )   1.560     (5.828 )   17.283  
 
(Verlies) inkomsten uit lopende operationele activiteiten, vóór inkomstenbelasting en deelnemingen (3.689 ) 44.349 (14.639 ) 187.238
 
(Baten uit) voorziening voor inkomstenbelasting (2.420 ) 14.880 (37.883 ) 64.910
Verlies op deelnemingen, netto   (844 )   (339 )   (4.317 )   (7.839 )
 
Verlies (inkomsten) uit doorlopende operationele activiteiten (2.113 ) 29.130 18.927 114.489
 
(Verlies) inkomsten uit afgestoten activiteiten, netto na belasting   -     (536 )   -     10.304  
 
Netto (verlies) inkomsten $ (2.113 ) $ 28.594   $ 18.927   $ 124.793  
 
Basis (verlies) inkomsten per aandeel:*
 
(Verlies) inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten $ (0,02 ) $ 0,25 $ 0,16 $ 0,95
Inkomsten uit afgestoten activiteiten, netto na belasting   -     -     -     0,09  
Basis (verlies) inkomsten per aandeel $ (0,02 ) $ 0,24   $ 0,16   $ 1,04  
 
Verwaterd (verlies) inkomsten per aandeel:
 
Verlies (inkomsten) uit doorlopende operationele activiteiten $ (0,02 ) $ 0,24 $ 0,16 $ 0,94
Inkomsten uit afgestoten activiteiten, netto na belasting   -     -     -     0,09  
Verwaterd (verlies) inkomsten per aandeel $ (0,02 ) $ 0,24   $ 0,16   $ 1,03  
 
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
 
Basis   119.575     118.601     119.359     120.557  
 
Verwaterd   119.575     119.380     121.170     121.167  
 
 
Operationele inkomsten vóór waardevermindering en amortisatie:
 
Operationele inkomsten (verlies) $ 3.370 $ 42.789 $ (8.811 ) $ 169.955
Waardevermindering en amortisatie van immateriële activa 17.849 17.517 68.533 58.020
Amortisatie van op aandelen gebaseerde compensatie 9.572 7.224 39.921 28.692
Niet-geldelijke kosten van herstructurering   -     924     4.723     4.857  
 
Operationele inkomsten vóór waardevermindering en amortisatie $ 30.791   $ 68.454   $ 104.366   $ 261.524  
 
*Het totaal van inkomsten per aandeel kan in sommige perioden afwijken als gevolg van afronding.
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERD, GECONSOLIDEERD CASHFLOWOVERZICHT
(in duizenden)
 
  Jaar eindigend op 31 december
2009   2008
Cashflow uit operationele activiteiten:
Netto inkomsten $ 18.927   $ 124.793  
Correctie voor aansluiting van netto inkomsten op netto liquide middelen uit operationele activiteiten:
(Inkomsten) uit afgestoten activiteiten, netto na belasting - (10.304 )
Waardevermindering en amortisatie 68.533 58.020
(Omkering van) Voorziening voor schikking van rechtszaken, netto (6.850 ) 40.100
Voorziening voor twijfelachtige accounts 10.154 16.231
Niet-geldelijke compensatie 39.921 29.853
Verlies op deelnemingen 4.317 7.839
Afschrijvingen van niet-geldelijke herstructurering, versnelde amortisatie en overige 8.960 3.933
Uitgestelde inkomstenbelasting 1.189 7.430
Mutaties in activa en passiva, netto na overnamen:
Debiteuren 80.462 112.520
Vooruitbetaald en overige (2.669 ) 23.168
Uitgestelde inkomsten (111.634 ) (118.299 )
Betalingen voor schikking van rechtszaken, netto - (29.887 )
Crediteuren, opgelopen kosten en overige (66.585 ) (32.714 )
Netto liquide middelen voor operationele activiteiten van afgestoten activiteiten   -     (6.849 )
Totale aanpassingen   25.798     101.041  
Netto liquide middelen uit operationele activiteiten   44.725     225.834  
 
Cashflows uit (gebruikt voor) investeringsactiviteiten:
Kapitaaluitgaven (48.677 ) (93.627 )
Betalingen voor overnames en immateriële vaste activa, netto na aftrek van verkregen liquide middelen (300 ) (292.836 )
Aankoop van verhandelbare obligaties (8.585 ) (183.932 )
Verkoop van vervallende en verhandelbare obligaties 70.977 539.286
Liquide middelen gefinancierd door bedrijf waarin wordt belegd (6.299 ) (6.402 )
Dividenden ontvangen van niet-geconsolideerd bedrijf waarin is belegd 763 1.011
Netto liquide middelen voor beleggingsactiviteiten van afgestoten activiteiten   -     -  
Netto liquide middelen uit (gebruikt voor) investeringsactiviteiten   7.879     (36.500 )
 
Cashflows uit (gebruikt voor) financieringsactiviteiten:
Opbrengsten uit leningen van kredietfaciliteiten op korte termijn 199.203 251.971
Betalingen voor leningen van kredietfaciliteiten op korte termijn (256.196 ) (197.893 )
Terugkoop van gewone aandelen (4.571 ) (128.165 )
Liquide middelen uit de uitoefening van aandelenopties door werknemers 67 1.461
Batig saldo belastingvoordelen uit aandelencompensatie 79 1.003
Opbrengsten van leningen uit termijnlening 50.000 -
Betalingen uit gekapitaliseerde leases en andere schuldverplichtingen obligations   -     (171 )
Netto liquide middelen uit (gebruikt voor) financieringsactiviteiten   (11.418 )   (71.794 )
 
Wisselkoerseffecten op liquide middelen 12.001 (25.024 )
 
Netto toename in liquide en snel vrij te maken middelen 53.187 92.516
Liquide en snel vrij te maken middelen, begin van periode   222.260     129.744  
Liquide en snel vrij te maken middelen, einde van jaar $ 275.447   $ 222.260  
 
Vrije cashflow:
 
Netto liquide middelen uit operationele activiteiten $ 44.725 $ 225.834
Minus: Kapitaaluitgaven   (48.677 )   (93.627 )
Vrije cashflow $ (3.952 ) $ 132.207  
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET GECONTROLEERDE, VERKORTE, GECONSOLIDEERDE BALANS
(in duizenden)
 
Activa:   31 december 2009   31 december 2008
 
Liquide en snel vrij te maken middelen $ 275.447 $ 222.260
Verhandelbare obligaties, courant 9.259 1.425
Debiteuren, netto 287.698 376.720
Verhandelbare obligaties, niet-courant 15.410 90.347
Eigendommen en apparatuur, netto 143.727 161.282
Goodwill en immaterieel, netto 969.621 946.881
Overige activa   126.028   117.675
Totale activa $ 1.827.190 $ 1.916.590
 
Passiva en deelneming van aandeelhouders:
 
Crediteuren, opgelopen kosten en overige courante passiva $ 196.248 $ 254.425
Uitgestelde inkomsten 305.898 414.312
Courant aandeel van langetermijn schulden en leningen onder kredietfaciliteiten 5.010 54.971
Verschuldigde belasting over inkomsten op lange termijn 87.343 119.951
Langetermijn schulden 45.000 -
Overige langetermijn passiva   54.527   25.658
Totale passiva $ 694.026 $ 869.317
 
Deelneming aandeelhouders 1.133.164 1.047.273
     
Totale passiva en deelneming aandeelhouders $ 1.827.190 $ 1.916.590
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERDE INFORMATIE OPERATIONELE SEGMENTEN
(in duizenden)
 
Drie maanden eindigende op 31 december 2009   Careers -

North America

  Careers -

International

  Internet
Advertising &

Fees

  Bedrijfs-

uitgaven

  Totaal
 
Inkomsten $ 90.932 $ 88.477 $ 33.740 $ 213.149
Operationele inkomsten (verlies) 1.866 (1.412 ) 4.540 $ (1.624 ) 3.370
OIBDA 12.988 9.024 7.573 1.206 30.791
 
Operationele marge 2,1 % -1,6 % 13,5 % 1,6 %
OIBDA-marge 14,3 % 10,2 % 22,4 % 14,4 %
 
 
Drie maanden eindigende op 31 december 2008 Careers -

North America

Careers -

International

Internet
Advertising &

Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 135.135 $ 122.796 $ 32.741 $ 290.672
Operationele inkomsten 34.025 12.938 3.715 $ (7.889 ) 42.789
OIBDA 44.138 23.833 6.293 (5.810 ) 68.454
 
Operationele marge 25,2 % 10,5 % 11,3 % 14,7 %
OIBDA-marge 32,7 % 19,4 % 19,2 % 23,6 %
 
 
Twaalf maanden eindigende op 31 december 2009 Careers -

North America

Careers -

International

Internet
Advertising &

Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 407.118 $ 365.478 $ 132.546 $ 905.142
Operationele inkomsten (verlies) 19.670 (6.283 ) 18.114 $ (40.312 ) (8.811 )
OIBDA 64.228 36.313 30.123 (26.298 ) 104.366
 
Operationele marge 4,8 % -1,7 % 13,7 % -1,0 %
OIBDA-marge 15,8 % 9,9 % 22,7 % 11,5 %
 
 
Twaalf maanden eindigende op 31 december 2008 Careers -

North America

Careers -

International

Internet
Advertising &

Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 638.118 $ 575.182 $ 130.327 $ 1.343.627
Operationele inkomsten 175.255 84.727 11.666 $ (101.693 ) 169.955
OIBDA 211.892 119.916 22.018 (92.302 ) 261.524
 
Operationele marge 27,5 % 14,7 % 9,0 % 12,6 %
OIBDA-marge 33,2 % 20,8 % 16,9 % 19,5 %
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERD NON-GAAP ACTIVITEITENOVERZICHT EN AANSLUITING
(in duizenden, met uitzondering van bedragen per aandeel)
 
  Drie maanden eindigende op 31 december 2009   Drie maanden eindigende op 31 december 2008
Gerapporteerd   Pro forma

aanpassingen

  Non-GAAP Gerapporteerd   Pro forma

aanpassingen

  Non-GAAP
 
Inkomsten $ 213.149 $ - $ 213.149 $ 290.672 $ 2.213 a $ 292.885
 
Salarissen en aanverwant 115.047 (2.866 ) e 112.181 130.435 - 130.435
Kantoor en algemeen 49.472 6.287 b, f 55.759 61.608 6.682 b 68.290
Marketing en promotie 45.260 - 45.260 52.684 - 52.684
(Omkering van) Voorziening voor schikking van rechtszaken, netto - - - - - -
Herstructurering en andere buitengewone kosten   -     -     -     3.156     (3.156 ) d   -  
Totale operationele uitgaven   209.779     3.421     213.200     247.883     3.526     251.409  
Operationele inkomsten 3.370 (3.421 ) (51 ) 42.789 (1.313 ) 41.476
Operationele marge 1,6 % 0,0 % 14,7 % 14,2 %
 
Rente en overige, netto   (7.059 )   6.150   i   (909 )   1.560     -     1.560  
 
(Verlies) inkomsten uit lopende operationele activiteiten, vóór inkomstenbelasting en deelnemingen (3.689 ) 2.729 (960 ) 44.349 (1.313 ) 43.036
 
(Baten uit) voorziening voor inkomstenbelasting (2.420 ) 2.103 g, h (317 ) 14.880 (441 ) g 14.439
Verlies op deelnemingen, netto   (844 )   -     (844 )   (339 )   -     (339 )
(Verlies) inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten $ (2.113 ) $ 626   $ (1.487 ) $ 29.130   $ (872 ) $ 28.258  
 
Verwaterd (verlies) inkomsten per aandeel uit doorlopende activiteiten * $ (0,02 ) $ 0,01   $ (0,01 ) $ 0,24   $ (0,01 ) $ 0,24  
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
Verwaterd 119.575 119.575 119.575 119.380 119.380 119.380
 
 
Twaalf maanden eindigende op 31 december 2009 Twaalf maanden eindigende op 31 december 2008
Gerapporteerd Pro forma

aanpassingen

Non-GAAP Gerapporteerd Pro forma

aanpassingen

Non-GAAP
 
Inkomsten $ 905.142 $ 2.271 a $ 907.413 $ 1.343.627 2.213 a $ 1.345.840
 
Salarissen en aanverwant 463.749 (8.773 ) e 454.976 543.268 93 b 543.361
Kantoor en algemeen 231.288 (311 ) b, f 230.977 282.699 (4.976 ) b 277.723
Marketing en promotie 209.661 - 209.661 291.198 - 291.198
(Omkering van) Voorziening voor schikking van rechtszaken, netto (6.850 ) 6.850 c - 40.100 (40.100 ) c -
Herstructurering en andere buitengewone kosten   16.105     (16.105 ) d   -     16.407     (16.407 ) d   -  
Totale operationele uitgaven   913.953     (18.339 )   895.614     1.173.672     (61.390 )   1.112.282  
Operationele (verliezen) inkomsten (8.811 ) 20.610 11.799 169.955 63.603 233.558
Operationele marge -1,0 % 1,3 % 12,6 % 17,4 %
 
Rente en overige, netto   (5.828 )   6.150   i   322     17.283     -     17.283  
 
(Verlies) inkomsten uit lopende operationele activiteiten, vóór inkomstenbelasting en deelnemingen (14.639 ) 26.760 12.121 187.238 63.603 250.841
 
(Baten uit) voorziening voor inkomstenbelasting (37.883 ) 41.605 g, h 3.722 64.910 22.288 g 87.198
Verlies op deelnemingen, netto   (4.317 )   -     (4.317 )   (7.839 )   -     (7.839 )
Inkomsten uit doorlopende operationele activiteiten $ 18.927   $ (14.845 ) $ 4.082   $ 114.489   $ 41.315   $ 155.804  
 
 
Verwaterde inkomsten per aandeel uit doorlopende activiteiten * $ 0,16   $ (0,12 ) $ 0,03   $ 0,94   $ 0,34   $ 1,29  
 
 
Gewogen gemiddelde van uitstaande aandelen:
Verwaterd 121.170 121.170 121.170 121.167 121.167 121.167

Opmerking betreffende pro forma aanpassingen:

 
    De financiële informatie die hier wordt gepresenteerd bevat bepaalde financiële waarden die niet volgens GAAP zijn berekend. Deze informatie is niet bedoeld om te worden gebruikt in plaats van de financiële informatie de is opgesteld en gepresenteerd volgens GAAP en is ook niet bestemd om afzonderlijk te worden beschouwd. We zijn van mening dat de bovenstaande non-GAAP-waarden nuttige informatie bieden aan bestuurders en beleggers over bepaalde belangrijke trends met betrekking tot de resultaten van onze activiteiten, los van bepaalde herstructureringskosten en andere bijzondere kosten.
 
De pro forma aanpassingen bestaan uit:
 
a   Marktwaardeaanpassingen van uitgestelde inkomsten verplicht onder bestaande regels voor aankoopboekhouding in verband met onze overname ban ChinaHR.
 
b Kosten in verband met het lopende onderzoek naar de aandelenuitgiftepraktijken van het Bedrijf in het verleden, netto na aftrek van terugbetalingen, en kosten die zijn verbonden aan de schending van de beveiliging die zich voordeed in 2008.
 
c (Omkering van ) voorziening voor kosten verbonden aan voorgestelde gerechtelijke schikkingen in verband met de rechtszaak betreffende aandelenoptie, netto na aftrek van verhaal.
 
d Kosten in verband met de herstructurering die vetrekking hebben op strategische herstructureringsactiviteiten die door het bedrijf zijn aangekondigd op 30 juli 2007. Hierbij inbegrepen zijn kosten gepaard aan de inkrimping van het personeelsbestand, afschrijving van activa, kosten verbonden aan de samenvoeging van bepaalde kantoorfaciliteiten, kosten voor beëindiging van contracten, verhuiskosten en professionele honoraria.
 
e Kosten voor beëindiging van contracten in verband met de reorganisatie van de groepen Product en Technology op een wereldwijde basis.
 
f Kosten in verband met de consolidatie van bepaalde faciliteiten, in hoofdzaak resulterend uit de reorganisatie van de groepen Product en Technology.
 
g De aanpassing van de inkomstenbelasting is berekend aan de hand van het effectieve belastingtarief in de gerapporteerde periode, vermenigvuldigd met de pro forma aanpassing van het inkomen uit lopende activiteiten voor inkomstenbelastingen en aandelenrente.
 
h De fiscale aanpassingen behelzen onder andere de omkering van fiscale reserves, netto.
 
i Netto gerealiseerde/ongerealiseerde verliezen op obligaties beschikbaar voor verkoop.
 
*Het totaal van verwaterde inkomsten per aandeel kan in sommige perioden afwijken als gevolg van afronding.
 
MONSTER WORLDWIDE, INC.
NIET-GECONTROLEERDE INFORMATIE OPERATIONALE SEGMENTEN NON-GAAP
(in duizenden)
 
Drie maanden eindigende op 31 december 2009   Careers -

North America

  Careers -

International

  Internet
Advertising &

Fees

  Bedrijfs-

uitgaven

  Totaal
 
Opbrengsten - GAAP $ 90.932 $ 88.477 $ 33.740 $ 213.149
Pro forma aanpassingen   -     -     -     -  
Opbrengsten - non-GAAP $ 90.932   $ 88.477   $ 33.740   $ 213.149  
 
Operationele inkomsten (verlies) - GAAP $ 1.866 $ (1.412 ) $ 4.540 $ (1.624 ) $ 3.370
Pro forma aanpassingen   2.360     1.709     453     (7.943 )   (3.421 )
Operationele inkomsten (verlies) - non-GAAP $ 4.226   $ 297   $ 4.993   $ (9.567 ) $ (51 )
 
Operationele marge - GAAP 2,1 % -1,6 % 13,5 % 1,6 %
Operationele marge - non-GAAP 4,6 % 0,3 % 14,8 % 0,0 %
 
 
Drie maanden eindigende op 31 december 2008 Careers -

North America

Careers -

International

Internet
Advertising &

Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 135.135 $ 122.796 $ 32.741 $ 290.672
Pro forma aanpassingen   -     2.213     -     2.213  
Opbrengsten - non-GAAP $ 135.135   $ 125.009   $ 32.741   $ 292.885  
 
Operationele inkomsten - GAAP $ 34.025 $ 12.938 $ 3.715 $ (7.889 ) $ 42.789
Pro forma aanpassingen   289     4.773     30     (6.405 )   (1.313 )
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 34.314   $ 17.711   $ 3.745   $ (14.294 ) $ 41.476  
 
Operationele marge - GAAP 25,2 % 10,5 % 11,3 % 14,7 %
Operationele marge - non-GAAP 25,4 % 14,2 % 11,4 % 14,2 %
 
 
Twaalf maanden eindigende op 31 december 2009 Careers -

North America

Careers -

International

Internet
Advertising &

Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Opbrengsten - GAAP $ 407.118 $ 365.478 $ 132.546 $ 905.142
Pro forma aanpassingen   -     2.271     -     2.271  
Opbrengsten - non-GAAP $ 407.118   $ 367.749   $ 132.546   $ 907.413  
 
Operationele inkomsten (verlies) - GAAP $ 19.670 $ (6.283 ) $ 18.114 $ (40.312 ) $ (8.811 )
Pro forma aanpassingen   9.580     16.758     2.484     (8.212 )   20.610  
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 29.250   $ 10.475   $ 20.598   $ (48.524 ) $ 11.799  
 
Operationele marge - GAAP 4,8 % -1,7 % 13,7 % -1,0 %
Operationele marge - non-GAAP 7,2 % 2,8 % 15,5 % 1,3 %
 
 
Twaalf maanden eindigende op 31 december 2008 Careers -

North America

Careers -

International

Internet
Advertising &

Fees

Bedrijfs-

uitgaven

Totaal
 
Inkomsten $ 638.118 $ 575.182 $ 130.327 $ 1.343.627
Pro forma aanpassingen   -     2.213     -     2.213  
Opbrengsten - non-GAAP $ 638.118   $ 577.395   $ 130.327   $ 1.345.840  
 
 
Operationele inkomsten - GAAP $ 175.255 $ 84.727 $ 11.666 $ (101.693 ) $ 169.955
Pro forma aanpassingen   5.120     11.712     1.441     45.330     63.603  
Operationele inkomsten - non-GAAP $ 180.375   $ 96.439   $ 13.107   $ (56.363 ) $ 233.558  
 
Operationele marge - GAAP 27,5 % 14,7 % 9,0 % 12,6 %
Operationele marge - non-GAAP 28,3 % 16,7 % 10,1 % 17,4 %

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Monster Worldwide, Inc.
Beleggers:
Robert Jones, +1 212-351-7032
Robert.Jones@monsterworldwide.com
of
Media:
Matt Henson, +1 978-823-2627

Matthew.Henson@monster.com

Ticker_symbol NYSE:MWW