Gemeente Valkenswaard

over het Valkenswaard van morgen

Meepraten over het Valkenswaard van morgen

Op maandag 8 februari wordt u in de gelegenheid gesteld om mee te gaan praten over het Valkenswaard van morgen. U kunt zich hiervoor aanmelden. Valkenswaard is een mooie plek om te wonen, werken en te leven. De komende jaren liggen de nodige uitdagingen in het verschiet liggen voor de gemeente. Valkenswaard krijgt de komende jaren bijvoorbeeld te maken met ontgroening en vergrijzing. Dat heeft gevolgen voor onze woon- en leefomgeving. Valkenswaard kiest ervoor een dorp te zijn en te blijven met een regionale centrumfunctie. Dat we dat willen realiseren, leggen we vast in een Toekomstvisie op Valkenswaard. De eerste schetsen zijn inmiddels door het College opgesteld. Daarmee is de richting bepaald. Hoe we dat gezamenlijk voor elkaar krijgen, is een zaak van alle inwoners van Valkenswaard. Op 8 februari gaan we daarover met elkaar in gesprek in de Raadszaal van het gemeentehuis van Valkenswaard.

Met het opstellen van de Toekomstvisie is een aanzet gegeven voor de toekomstige inrichting van Valkenswaard. Dit is vastgelegd in een conceptnota, waarin een wensbeeld wordt geschetst voor Valkenswaard in het jaar 2025. Maar aan de toekomst van Valkenswaard kunnen we alleen samen bouwen. In deze startbijeenkomst praten we over drie belangrijke thema's. We praten over 'wonen & omgeving', 'economie en regio' en 'Welzijn, onderwijs en sport'. Bij ieder thema staan twee stellingen centraal. Op 8 februari gaan we vanaf 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur in gesprek. In de raadzaal is plek voor ongeveer 40 personen, dus meldt u snel aan!

Bent u op deze avond verhinderd, dan is er daarna nog ruimschoots de tijd om mee te praten. Na afloop van de bijeenkomst gaan we verder op internet. Ieder thema staat drie weken lang centraal op onze site. In april ronden we de drie thema's af met een grote bijeenkomst.

Ter inzage
De conceptnota ligt ter inzage in de informatiehoek in het gemeentehuis aan De Hofnar 15, de openbare bibliotheek aan De Hofnar 14 en in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft. Ook kunt u de inspraaknotitie toekomstvisie 'ambitie en kwaliteit' hier downloaden.

Informatie en aanmelden
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de heer Nick Beaumont, team Beleid & Strategie, telefoonnummer 040-2083411. Bij hem kunt u zich ook aanmelden voor deze bijeenkomst. Daarnaast kunt u zich per mail aanmelden. Stuur deze naar : gemeente@valkenswaard.nl t.a.v. Nick Beaumont, team Beleid & Strategie.