Gemeente Laarbeek


Vragen over Q-koorts en uw gezondheid? Kom dan op 8 februari naar de informatie-bijeenkomst in Helmond!

In februari en maart 2010 organiseren de GGD, gemeenten, Provinciale Raad voor Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg en Provincie Noord-Brabant in heel Brabant informatiebijeenkomsten over Q-koorts. Voor uw regio is een bijeenkomst gepland op maandag 8 februari 2010. De bijeenkomst vindt plaats in de kapel van ziekenhuis Elkerliek, Wesselmanlaan 25 in Helmond; ontvangst vanaf 19.00 uur, programma begint om 19.30 uur. De andere bijeenkomsten zijn in s Hertogenbosch, Tilburg, Oss, Uden, Boxmeer en Breda.

Gezondheid voor alles
Sinds 2007 heeft de Q-koorts duizenden mensen ziek gemaakt. Sommigen van hen houden er blijvende klachten aan over. Maar: hoe krijgt u Q-koorts? Wat doet het met uw gezondheid? Hoe voorkomt u dat u Q-koorts krijgt? Hoe weet u of u risico loopt? Waar kunt u op letten? Wilt u antwoord op deze of andere vragen? Liefst uit de mond van een deskundig arts? Kom dan op woensdag 3 februari naar de informatiebijeenkomst over Q-koorts en gezondheid. U bent van harte welkom!

Vooraf aanmelden
De organisatie wil graag weten op hoeveel personen zij kan rekenen. U kunt zich aanmelden via q-koorts@brabant.nl. Wilt u bij uw aanmelding vermelden welke bijeenkomst u wilt bezoeken en met hoeveel personen?

Voor iedereen
Gezondheid staat centraal op de informatiebijeenkomst over Q-koorts, die is bedoeld voor iedereen die er meer over wil weten. Bijvoorbeeld inwoners van een gebied met geitenhou-derijen, Q-koortspatiënten die nog met algemene vragen zitten, zwangere vrouwen die meer willen weten over de risicos, mensen die door chronische kwalen meer vatbaar zijn voor Q-koorts, huisgenoten van Q-koortspatiënten, toeristen en recreanten die een gebied met besmette bedrijven willen bezoeken.

Medici en patiëntenvereniging staan u te woord
De GGD zet tijdens de informatiebijeenkomst voor u de belangrijkste zaken over Q-koorts en gezondheid op een rijtje. Hierna krijgt u de mogelijkheid om vragen te stellen aan een panel van een lokale huisarts, een arts van een ziekenhuis, een GGD-arts en een vertegenwoordiger van de patiëntenvereniging .
Zoals gezegd staat gezondheid bij Q-koorts centraal op deze informatiebijeenkomst. Dit bete-kent dat er niet kan worden ingegaan op vragen over zaken zoals intensieve veehouderij, het ruimen van geiten, vergunningverlening voor geitenbedrijven of andere maatregelen.

Aparte patiëntenbijeenkomst
Voor specifieke en persoonlijke vragen van patiënten wordt na afloop van deze reeks informatiebijeenkomsten een aparte patiëntenbijeenkomst gepland. De organisatie hiervan is in handen van de patientenvereniging in samenwerking met een team van specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Q-koortspatiënten met aanhoudende klachten kunnen hier persoonlijke vragen stellen aan een team van deskundigen: een internist, cardioloog, longarts, gynaecoloog, psycholoog en bedrijfsarts.

Bijeenkomsten in heel Brabant
De bijeenkomst van maandag 8 februari in Helmond is één van de zeven bijeenkomsten in heel Brabant. Hieronder een overzicht waar en wanneer de andere bijeenkomsten plaatsvinden:
s-Hertogenbosch: woensdag 3 februari 2010 in het Provinciehuis. Tilburg: dinsdag 23 februari 2010 in het Willem II stadion (Goirleseweg 34)
Oss: maandag 1 maart 2010 in wijkcentrum Dn Iemhof (Sterrebos 35) Uden: maandag 8 maart 2010 in theater Markant (Markt 32) Boxmeer: week 11 (exacte datum nog niet bekend) in hotel Riche (Steenstraat 51)
Breda: maandag 22 maart 2010 in het Chassé Theater (Claudius Prinsenlaan 8)
Voor elk van deze zes bijeenkomsten geldt: ontvangst vanaf 19.00 uur; start programma 19.30 uur.

Past een van de bijeenkomsten buiten uw eigen regio beter in uw agenda? Dan bent u uiteraard ook daar van harte welkom.

Meer informatie
Voor meer informatie over Q-koorts kunt u terecht op de websites van:
- GGD Hart voor Brabant: www.ggdhvb.nl

- RIVM: www.rivm.nl

- Ministerie LNV: www.minlnv.nl

Met vragen over Q-koorts en gezondheid kunt u tijdens kantooruren terecht:

- GGD Brabant-Zuidoost : telefoon 0 03 13 33