Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente lanceert campagne zwerfafval

Dit jaar gaat de gemeente Gilze en Rijen met een campagne de strijd aan tegen zwerfafval. Met verschillende acties, posters, spandoeken en promotiematerialen wil ze inwoners stimuleren de gemeente schoon te houden.

Zwerfafval scoort hoog als het gaat om de verstoring van woongenot. De gemeente werkt daarom hard om de straten schoon te houden. Helaas is het afval sneller weggegooid dan opgeruimd. Daarom heeft de gemeente subsidie gekregen om de strijd tegen zwerfafval aan te gaan. Gedurende één jaar zal de campagne inwoners met diverse activiteiten attenderen op hun vervuilingsgedrag.

Kick off - campagne zwerfafval
Leerlingen van De Brakken gaan strijd aan tegen afval

Om de campagne goed te beginnen, start de gemeente op maandag 8 februari met een spectaculaire kick off.

De kick off van de campagne zwerfafval verloopt in samenwerking met basisschool De Brakken. De groepen zeven van de basisschool gaan niet alleen de strijd aan met afval, maar ook met elkaar. Dit doen ze door middel van een afval-opruimwedstrijd in de Laagstraat in Rijen, ter hoogte van het Turfpad en het Plakpad. De kinderen zamelen in groepen zo veel mogelijk afval in. De groep die in de gestelde tijd het meeste afval binnenhaalt, is de absolute winnaar. Uiteraard is iedereen welkom om op maandag 8 februari de groepen zeven van basisschool De Brakken aan te moedigen in deze spannende strijd. De wedstrijd begint om 14.00uur.

Datum bericht: 01 februari 2010