De Haagse Hogeschool

Robbert Vuijsje gast tijdens seminarweek van De Haagse Hogeschool

Van 8 t/m 11 februari vindt op De Haagse Hogeschool een seminarweek plaats georganiseerd door de Academie voor Sociale Professies. Tijdens deze week, met als thema âdiversiteitâ, is er ruimte voor studenten, docenten en professionals uit het werkveld om elkaar te ontmoeten en te debatteren over actuele ontwikkelingen in welzijn, zorg en maatschappij. Sprekers zijn onder andere Robbert Vuijsje, Gillian Vogelsang-Eastwood en Baukje Prins.

De seminarweken, die de academie twee keer per jaar organiseert, zijn bedoeld als ontmoetingsplek voor zowel beginnende als ervaren professionals. Het thema diversiteit gaat over verschillende culturele en etnische achtergronden, maar ook over beperkingen en inzichten.

Op maandag 8 februari wordt in de lezing âOp zoek naar de ziel van de stadâ door prof. dr. Nas, hoogleraar aan de Universiteit Leiden, aan de hand van de steden Jakarta, Leiden en Kaapstad behandeld hoe de stad wordt gebruikt om homogeniteit en identiteit van de inwoners te bevorderen. Robbert Vuijsje, met zijn boek âAlleen maar nette mensenâ winnaar van de Libris Literatuurprijs 2009 en de Gouden Uil 2009, zal op dinsdag 9 februari onder leiding van Paula Udondek zijn verhaal doen. Op woensdag 10 februari bekijkt Gillian Vogelsang-Eastwood in de interactieve lezing âDe sluier ontsluierdâ diverse aspecten van de belangrijkste soorten sluiers en behandelt Baukje Prins, lector Burgerschap en Diversiteit van De Haagse Hogeschool, de uitdaging waar Nederland voor staat hoe aan de nieuwe diversiteit vorm te geven.

Het volledige programma is te vinden op www.dehaagsehogeschool.nl/seminarweeksocialeprofessies