Gemeente Cromstrijen


Project Brede school 2010

(02-02-2010)

Vanaf 8 februari 2010 starten opnieuw verschillende activiteiten in het kader van het project Brede school. De gemeente subsidieert de tussen en naschoolse activiteiten die zij samen met Stichting KANS, de bibliotheek, de Culturele Kring en SKOC organiseert. Gedurende een tweetal vaste periodes in het jaar, het voorjaar en het najaar, vinden deze activiteiten in Cromstrijen plaats.

Activiteiten onder schooltijd

Gedurende 4 weken biedt muziekvereniging Wilhelmina de leerlingen uit de groepen 4 en 6 van alle basisscholen in Numansdorp onder schooltijd muzieklessen aan. De leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 krijgen tijdens de gymlessen clinics aangeboden van honk- en softbalverengiing Blue Stars, de badmintonclub De Takkenbosse en/of karateschool Gojukai Cromstrijen. De onderbouw van het Wellant College in Klaaswaal biedt de leerlingen ook karateles aan. In de week van 15 tot en met 19 maart nodigt de bibliotheek de leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 van alle Cromstrijense basisscholen uit in de speciaal ingerichte themabus 'met alles wat groeit en bloeit dicht bij huis rond sloot en plas'. Deze activiteiten vinden allemaal onder schooltijd plaats.

Tussenschoolse activiteiten

Tussen schooltijd kan uw kind kennismaken met judo en/of zumba. Deze activiteiten organiseert de Tussen Schoolse Opvang (TSO) Klaaswaal en Numansdorp. Uw kind kan zich hiervoor inschrijven.

Naschoolse activiteiten

Ook kan (kunnen) uw kind(eren) zich inschrijven voor een kennismakingscursus yoga, een cursus koken, en/of een workshop 'leren exposeren'. Deze naschoolse activiteiten biedt de gemeente aan in samenwerking met Stichting KANS, de bibliotheek en Stichting Kinderopvang Cromstrijen/de Buitenschoolse Opvang (BSO) in Klaaswaal en Numansdorp.

Brede school activiteitenkalender en inschrijven

Wilt u weten wanneer welke activiteiten plaatsvinden en wilt u uw kind(eren) inschrijven voor een van de tussen en/of naschoolse activiteiten? Kijk dan bij Brede school activiteitenkalender. Schrijf uw kind(eren) zo snel mogelijk in want vol is vol.

Online onderzoek

Heeft u nog niet deelgenomen aan het online onderzoek van het project Brede school? Dit kunt u doen via http://www.marketinmind.nl/bredeschool.html. Wanneer u hier uw gegevens achterlaat, ontvangt u een uitnodiging voor het onderzoek per e-mail. De gemeente ontvangt graag zoveel mogelijk informatie over uw wensen en ervaringen met betrekking tot het project Brede School.

Kijk voor meer informatie bij Brede school Cromstrijen