Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 08-02-2010

Brand

UTRECHT Op de Steenweg ontstond zondagmiddag brand in een winkel. De bewoners boven de winkel konden op tijd in veiligheid worden gebracht.

De politie kreeg omstreeks 12.10 uur een melding dat er brand was uitgebroken bij een winkel aan de Steenweg. Ter plaatse was de brandweer al bezig de brand te lokaliseren en te blussen. Boven het pand bevonden zich woningen. Op het moment van de brand waren twee bewoners thuis. De twee werden op tijd in veiligheid gebracht. De Steenweg werd aan twee kanten afgezet. Het is nog onduidelijk waardoor de brand ontstaan is.

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 02.40 uur controleerden agenten op het Zandpad een man die onder invloed was en niet wilde luisteren. De man werd meegenomen naar het bureau en kon na verhoor zijn weg weer vervolgen. De 40-jarige man uit Rotterdam ging direct terug naar het Zandpad, stapte daar in een auto en reed weg.

Agenten gaven de Rotterdammer op de Amsterdamsestraatweg een stopteken, maar hier gaf de man geen gehoor aan. Uiteindelijk stopte hij wel. De man werd wederom aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 600 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur en kon zijn rijbewijs inleveren.

Gewapende overval

UTRECHT Op een horecagelegenheid aan de Homeruslaan vond zondagavond en gewapende overval plaats.

Omstreeks 20.20 uur kwam een man, met gezichtsbedekking, de horecagelegenheid aan de Homeruslaan binnen. De man eiste onder bedreiging van een, vermoedelijk vuurwapen, geld van de medewerker. Na de overval rende de dader weg in de richting het Minervaplein. De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement luidt; man, 1.80
1.85 mtr. lang en tenger postuur.

Hij droeg een grijs vest, blauwe spijkerbroek en zwarte baseball schoenen. Het slachtoffer verklaarde aan de politie dat de overvaller, gezien zijn accent, vermoedelijk niet uit Nederland komt. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 88 44.

Autokraker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari drie personen aangehouden omdat ze hadden ingebroken in een auto.

Een getuige belde rond 03.55 uur naar de politie omdat hij zag dat drie personen bezig waren om in te breken in een auto op de Satijnvlinder. Agenten gingen ter plaatse. Onderweg kregen de agenten door dat de verdachten in een auto waren gestapt en weggereden. Aan de hand van de opgegeven signalementen en het type auto, zagen de agenten de auto op de Maartvlinder rijden. De auto werd aan de kant gezet en de inzittenden gecontroleerd.

De mannen, 19, 20 en 21 jaar uit Hoofddorp en Utrecht, voldeden volledig aan het opgegeven signalement en werden aangehouden. In de auto werden goederen aangetroffen die gestolen waren. Het drietal werd voor verhoor ingesloten op het bureau.