Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemse automobilist aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 8-2-2010 9:35:19

ARNHEM - Op het Nieuwe plein in Arnhem zijn in de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. Eén van hen (een 29-jarige Arnhemmer) raakte gewond en moest zijn rijbewijs inleveren.

De Arnhemmer stond op het plein voor de verkeerslichten richting het centrum. Bij de lichten voor de richting naar Arnhem Zuid stond een andere Arnhemse automobilist (leeftijd onbekend). Op een gegeven moment zou de 29-jarige ontdekt hebben dat hij voor het verkeerde verkeerslichten stond te wachten. Hij zou ook naar Arnhem Zuid willen gaan en zou daarom achteruit zijn gaan rijden. Op dat moment reed de andere bestuurder weg, waarna een botsing volgde. Ambulancebroeders die in de buurt waren, ontfermden zich over de betrokkenen. Een ademtest wees uit dat de 29-jarige onder invloed verkeerde. Deze Arnhemmer werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man bleek tevens gewond te zijn (vermoedelijk aan het hoofd) en werd daarom voor medische controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hem een bloedproef afgenomen. (014343)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie mannen aangehouden voor bedreiging

Publicatiedatum: 8-2-2010 9:35:00

RHEDEN - Twee Arnhemmers (17 en 19 jaar) en een 18-jarige Velpenaar zijn in de nacht zaterdag 6 op zondag 7 februari aangehouden in Rheden. Zij worden verdacht van bedreiging.

In een horecagelegenheid in Rheden zou een conflict zijn ontstaan. Daarbij zou een stroomstootwapen zijn gezien. Agenten gingen ter plaatse en spraken met personeel van de gelegenheid. Bekend werd dat drie personen met het wapen zouden hebben gedreigd. Zij waren inmiddels vertrokken. Van het trio was bekend in welke richting ze waren gelopen. Het drietal werd elders in Rheden aangetroffen en staande gehouden. Bij de Velpenaar werd een op een stroomstootwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Het apparaat werd in beslag genomen en de mannen werden aangehouden. Het is nog onbekend waarover de ruzie in de gelegenheid ging en wie er bedreigd zou zijn. (014062)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden voor openbare dronkenschap
Publicatiedatum: 8-2-2010 9:34:41

ARNHEM - Een 53-jarige Arnhemmer is in de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari bij zijn woning in de Geitenkamp aangehouden. De man zou een conflict hebben met een buurtbewoner en daarbij tegen een raam hebben geslagen. Agenten trokken naar het bewuste huis en troffen daar de man aan. Bij het aanspreken van de Arnhemmer rook men alcohol. Vervolgens werd de man aangehouden.
(014333)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053