Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Renkumer aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 8-2-2010 9:49:18

HEELSUM - De politie heeft zondagavond 7 februari in Heelsum een 28-jarige Renkumer aangehouden wegens bedreiging. De man zou rond half tien een café in Heelsum zijn binnengelopen en daar enkele personen hebben bedreigd met de dood. De uitbater van de zaak zag kans de man buiten te zetten en waarschuwde de politie. Die trof de Renkumer nog voor de zaak aan. De man bleek onder invloed van alcohol. Een 51-jarige man uit Heelsum deed aangifte; getuigen bevestigden zijn verhaal waarna de Renkumer werd meegenomen naar het politiebureau. Een eerder conflict tussen beiden mannen zou de aanleiding zijn tot de bedreiging.
(014306)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Eigenaar herkent gestolen fiets, Edenaar aangehouden
Publicatiedatum: 8-2-2010 9:48:46

EDE - Een 30-jarige Edenaar is zondagavond door de politie in zijn woning aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. De zaak kwam aan het licht doordat de eigenaar zijn bezit herkende naar aanleiding van een advertentie op een verkoopsite op Internet.

De fiets, eigendom van een 46-jarige Edese, was op 18 januari gestolen vanaf de Keesomstraat. Toen de fiets te koop werd aangeboden besloot de eigenaar zelf te gaan informeren en maakte een afspraak. Daarbij werd de fiets aan de hand van bijzondere kenmerken herkend, waarna de politie erbij gehaald werd. De 30-jarige Edenaar vertelde de fiets te hebben gekocht van een onbekende. De man is later vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. De fiets zal na onderzoek worden teruggegeven aan de eigenaar. (014268 / 006751)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---